Voor vvn leden

Log in met e-mailadres en wachtwoord
om aan te melden voor activiteiten en
ledengegevens te bekijken.

Uw e-mailadres
Uw wachtwoord

Activiteiten

Werken met Wijn (ook deels losse lessen)

03 juli 2018

Hogere Hotelschool, Amsterdam (19.30 uur - 22.30 uur)

Tijdens Werken met Wijn krijgt u les van hoofddocent Fransbert Schermer (Magister Vini) en bekende en aansprekende wijndocenten als Albert de Jong, Xavier Kat, Fred Nijhuis, Karel de Graaf, Rudolf Nipius, en Rien van der Meulen. Deze wijnprofessionals leren u praktische én theoretische zaken over wijn: van de wijnbouw en terrior tot allerhande druivenrassen en van proefsystemen tot het maken van wijn-spijscombinaties.

De eenjarige opleiding is behoorlijk intensief (studielast van 100 uur) en bestaat uit klassikale lessen, een individuele onderzoeksopdracht met presentatie. Daarnaast vormt u samen met uw medecursisten een proefgroep zodat u uw proefvaardigheden verder ontwikkelt.

Voor wie?

De wijnopleiding Werken met Wijn is geschikt voor professionals in de wijnhandel en horeca die hun kennis naar een hoger niveau willen tillen, zodat ze hun positie in de markt versterken en klanten en gasten nog beter kunnen adviseren. Daarnaast kunnen wijnliefhebbers die serieus werk willen maken van hun wijnkennis, deelnemen aan de eenjarige opleiding. Alle cursisten hebben met elkaar gemeen dan ze minimaal beschikken over het kennisniveau SDEN 3 (Wijnbrevet). 

De opleiding heeft een studielast van 100 uur en is behoorlijk intensief. Omdat het om een opleiding van een jaar gaat, zijn we benieuwd naar uw motivatie en cv. Ook vragen wij om een kritische en actieve houding. Het is niet enkel een cursus waar u met ander wijnliefhebbers wijn proeft, maar een serieuze opleiding waar u de diepte ingaat met diverse individuele opdrachten en groepsopdrachten.


Doel

Heeft u deelgenomen aan Werken met Wijn, dan heeft u verregaande kennis van wijn en wijnproeven. Werkt u in de wijnhandel of horeca, dan kunt u uw klanten en gasten voorzien van een deskundig advies over wijn en kunt u hen voorzien van meer informatie over de herkomst, druivenrassen vinificatie en meer. U versterkt hiermee uw positie in de markt! Als wijnliefhebber kunt u de opgedane kennis goed gebruiken bij het kopen van wijn, het maken van wijn-spijscombinaties en het uitstippelen van een wijnreis. 

Er is geen examen verbonden aan de opleiding: tijdens de laatste les verdedigt u uw individuele onderzoeksopdracht en ontvangt u een certificaat als bewijs van uw deelname aan de opleiding. Het niveau van Werken met Wijn ligt tussen SDEN 3 en 4 (vinologenopleiding). In vergelijking met de vinologenopleiding biedt onze wijnopleiding u diverse voordelen: u hoeft geen examen te doen en het kost u minder tijd én geld!

 

Programma
De eenjarige wijnopleiding Werken met Wijn heeft een studielast van 100 uur en bestaat uit twaalf klassikale lessen waarbij u de diepte ingaat. De lesavonden duren van 19.30 tot 22.30 uur, waarbij u les krijgt van hoofddocent Fransbert Schermer (Magister Vini) en bekende en gerenommeerde wijndocenten. Deze wijnprofessionals leren u praktische én theoretische zaken over wijn en zullen bovendien enkele discussies op gang brengen. Hierbij worden actuele onderwerpen uit de wijnwereld aangesneden.

Naast de klassikale lessen voert u een individuele onderzoeksopdracht uit en presenteert u de bevindingen. Aan het eind van de opleiding wordt u hierop beoordeeld. Daarnaast vormt u samen met de andere cursisten een proefgroep zodat u uw proefvaardigheden verder ontwikkelt.
 

LET OP: De lessen 4,5,6,7,8,9 en 10 zijn vanaf heden ook los te boeken! 75,00 euro incl.B.T.W. per avond. Heeft u hiervoor belangstelling, mail dan naar info@wijninstituut.nl. Wacht niet te lang het aantal plaatsen is beperkt. 

Les 1: woensdag 13 september 2017 Fransbert Schermer Kennis maken + proefmethode 

Les 2: woensdag 11 oktober 2017 Fransbert Schermer Wijnbouw + terroir

Les 3: woensdag 15 november  2017 Fransbert Schermer Themales

Les 4: woensdag 13 december 2017 Peter Duijn Biologische wijn

Les 5: woensdag 17 januari 2018 Rudolf Nipius Spanje wereldwijd

Les 6: woensdag 7 februari 2018 Fred Nijhuis Italie + opkomende, inheemse rassen

Les 7: woensdag 7 maart 2018  Miranda Beems Oost Europa

Les 8: woensdag 28 maart 2018 Xavier Kat Bordeaux wereldwijd

Les 9: woensdag 18 april 2018  Karel de Graaf Bourgogne wereldwijd

Les10: woensdag 23 mei 2018 Albert de Jong Duitsland wereldwijd

Les 11: woensdag 13 juni 2018 Fransbert Schermer individuele opdrachten bespreken + presentatie voor de jury

Les 12: woensdag 4 juli 2018  Rien van der Meulen Koken naar Wijn (wijn spijs les)
 

 *Werken met Wijn is een praktijkopleiding van een jaar. De kosten bedragen € 1.175 per persoon (inclusief btw). In deze prijs zijn opgenomen: twaalf wijnlessen inclusief wijn- en spijsles (koken naar Wijn) met diner en toegang tot aangeboden wijnevenementen. Het studieboek ‘Aan de slag met wijn’ van Peter Klosse moet u afzonderlijk bestellen. Deze kost € 57 (exclusief portokosten) en is verkrijgbaar via deze site.

 

Inschrijven alleen via het wijninstituut
 
Korting VVN leden 10%  alleen op de hele cursus; gebruik de code VVN10 bij je aanmelding.

 

Interesse? 
Mocht je belangstelling hebben voor deze lessen mail dan naar info@wijninstituut.nl en vermeld dat je lid bent.

Voor vvn leden
Log in met e-mailadres en wachtwoord om aan te melden voor activiteiten en ledengegevens te bekijken.
Uw e-mailadres
Uw wachtwoord