Voor vvn leden

Log in met e-mailadres en wachtwoord
om aan te melden voor activiteiten en
ledengegevens te bekijken.

Uw e-mailadres
Uw wachtwoord

Activiteiten

Riesling & Co,

24 september 2018

Johan Cruijff ArenA, Amsterdam (09,30 uur - 18,00 uur)

Deze manifestatie is een afspiegeling van de heersende trends in het Duitse wijnlandschap. Er kan op één dag een boeiende selectie geproefd worden bij een 40-tal standhouders, waaronder meer dan 30 wijnproducenten uit verschillende Duitse wijnbouwgebieden en gespecialiseerde importeurs van Duitse wijn in Nederland. 

Het programma ziet er als volgt uit:
09.30 - 10.00 uur: Ontvangst
10.00 - 11.15 uur: Prof. Dr. Ulrich Fischer - Head of Viticulture and Oenology Department DLR Rheinpfalz, Neustadt. Thema: de inzet van verschillende gisten en hun invloed op de sensorische waarneming
11.15 - 12.15 uur: Anne Krebiehl MW. Thema: Parels in het glas - Duitse Sektondekkingen
12.30 - 13.30 uur: Lunch
13.30 - 18.00 uur: Riesling & Co.

Aankomende gastronomen
Van 14.00 tot 15.30 uur wordt er een masterclass georganiseerd voor studenten ‘aankomend gastronoom’. Hiervoor hebben 5 scholen ingeschreven met een totaal van 130 studenten. Thema van de masterclass is ‘Ontwikkelingen in de Duitse wijnwereld’ en gastspreekster is Anne Krebiehl MW.

Winnaars Riesling Weeks
Maar liefst 75 restaurants namen dit jaar deel aan de wijn-spijscompetitie i.h.k.v. Riesling Weeks, georganiseerd door het Informatiebureau voor Duitse Wijn en The Wine & Food Association. Om 15.30 uur maken Alain Jacobs en Jan van Lissum de winnende restaurants bekend. Finalisten in de categorie Topzaken: Bridges Dining (Amsterdam), Wolfslaar Restaurant (Breda), Cheval Blanc (Heemstede) en in de categorie Restaurant, brasserie en bistro: Pollevie (’s-Hertogenbosch), De Provenier (Schiedam), By Pascal (Oosterhout).
 
Inschrijven optie en deelnmers lijst tref je hier aan.


Voor vvn leden
Log in met e-mailadres en wachtwoord om aan te melden voor activiteiten en ledengegevens te bekijken.
Uw e-mailadres
Uw wachtwoord