Voor vvn leden

Log in met e-mailadres en wachtwoord
om aan te melden voor activiteiten en
ledengegevens te bekijken.

Uw e-mailadres
Uw wachtwoord

Activiteiten

VVN uitnodiging: Terroir en terroir-expressie: de wijnmaker achter het stuur?

28 februari 2019

De Twee Marken, Maarn (10.00 uur - 16.00 uur)

Onno Misset RV en Cees van Casteren MW richten zich in deze presentatie op de rol van de microbiologie in de conversie van most naar wijn. En hoe de wijnmaker met kennis van alcoholische en malolactische gisting ook kan werken aan een betere terroir-expressie in de wijn.

In de ochtend wordt eerst een gedegen theoretische basis van microbiologie gelegd, gevolgd door een wijnmakers experiment met vier Sauvignons uit Marlborough met als doel om specifieke protocollen (juist wat giststammen betreft) te gebruiken voor specifieke wijngaarden om juist terroir-expressie te optimaliseren.

Na de lunch gaan we door met een terroir-proeverij van verschillende blocks van Saint-Clair’s Sauvignon Blancs, gevolgd door een blindproeverij van een aantal internationale wijnen met als vraag in hoeverre de wijnen een goede afspiegeling zijn van hun terroir en druivenras.

Kosten
VVN leden betalen € 60,=
Niet-VVN leden betalen € 85,=

Plaats en datum
De Twee Marken, Trompplein 5, 3951 CR Maarn op donderdag 28 februari 2019

Heb je interesse? Aanmelden kan hier.

NB: Over de nieuwjaarslunch op zondag 20 januari volgt binnenkort meer informatie. Reserveer deze dag vanaf start 11 uur t/m einde 16 uur vast in uw agenda.