Voor vvn leden

Log in met e-mailadres en wachtwoord
om aan te melden voor activiteiten en
ledengegevens te bekijken.

Uw e-mailadres
Uw wachtwoord

Activiteiten

Studiereis Argentinië (en optioneel Uruguay)

02 november 2019

Om dit te peilen hebben wij een voorlopig programma samengesteld met een prijsindicatie. Dit is een beknopt programma, bij voldoende belangstelling zullen wij dit uitwerken tot een volledig programma, waarbij ook aandacht zal zijn voor recreatieve activiteiten naast natuurlijk prachtige proeverijen, masterclasses en bezoeken aan topwijnhuizen, waarbij wij optimaal gebruiken maken van de contacten van Cees van Casteren MW.


Argentinië
Op zaterdag 2 november verwachten wij jullie in Buenos Aires, de stad van de tango, Amerikaans kampioen River Plate, steak en Malbec!

Waarschijnlijk kom je in de ochtend aan en heb je even de tijd om te relaxen. In de namiddag heten wij iedereen welkom en starten wij met een overzichtsproeverij. Wij dineren in een toprestaurant in het centrum van Buenos Aires en overnachten hier ook.

 

Zondagochtend gaan wij per fiets de geweldige stad Buenos Aires verkennen. In de namiddag vliegen wij naar Mendoza waar wij dineren en overnachten. Wij verblijven 3 dagen in deze wijnregio en bezoeken elke dag tenminste twee tophuizen.

De Mendoza wijnstreek is veruit het grootste wijnbouwgebied van Argentinië. Hier liggen iets meer dan 70% van alle wijngaarden van het land. Mendoza heeft een wijnbouwareaal van ruim 150.000 ha, hiervan is ongeveer een kwart beplant met Malbec. Andere belangrijke druiven zijn Cabernet Sauvignon, Syrah en Chardonnay. Wij leren wat het belang is van de hoogte waarop een wijngaard is gelegen en bezoeken/bespreken met experts de subregio’s Lujan de Cuyo, Maipú en the Uco Valley. Op het programma staan alleen maar topwijnhuizen gepland en super masterclasses zoals The Map of Malbec.

Donderdagmiddag vliegen wij naar Salta, ca 1.200 kilometer noordelijk van Mendoza.
In Salta liggen enkele van 's werelds meest extreme wijngaarden. Zij liggen op een lagere breedtegraad en een grotere hoogte dan ergens anders op de wereld.  Interessant is het evenwicht tussen deze twee factoren, de koude temperaturen door de hoogte worden verzacht door de hoge temperaturen door de breedtegraad. De combinatie zorgt voor een onverwacht en uitstekend klimaat voor kwaliteitswijnbouw. Naast Malbec treffen wij hier ook veel Torrontes aan, maar ook Tannat en Merlot. Naast een Masterclass The Magic of Calchaqui hebben we een hoogteproeverij met alleen maar wijnen vanaf 2.000m hoogte, inclusief wijn van de allerhoogste wijngaard ter wereld, die van Claudio Zucchino van El Minero.

Zondag vliegen wij terug naar Buenos Aires. Je hebt dan de keuze om deel te nemen aan het optionele programma naar Uruguay, terug te vliegen naar Amsterdam of op eigen gelegenheid verder te reizen.

Uruguay

Uruguay is niet alleen een prachtig land dat tussen Argentinië en Brazilië ligt, maar ook een opkomend en veelbelovend wijnland. Nu nog zo een 10.000 ha, maar het wijnbouw areaal groeit snel.

In nog geen 2 uur varen wij met de boot van Buenos Aires naar Montevideo.

De belangrijkste wijnbouw regio’s liggen op de heuvels ten noorden van Montevideo. Hier worden de Tannat druif en de Albarino verbouwd. Wij bezoeken een aantal vooraanstaande wijnhuizen inclusief Garzon, Vina Eden en bodega Bouza.

Wij blijven tot woensdag 13 november in Uruguay. Op deze dag varen wij terug naar Buenos Aires. In deze stad nemen wij afscheid van elkaar, en kan je de terugvlucht naar Amsterdam nemen of zelfstandig doorreizen.

 

Tijdstip:           
Argentinië: zaterdag 2 november 2019 t/m zondag 10 november 2019 2019.   Uruguay: zondag 10 november 2019 t/m woensdag 13 november 2019.

Aantal deelnemers: max. 20, min. 12

Prijsindicatie:           
De kosten voor Argentinië bedragen ca. € 2.425,= op basis van gedeelde kamer, exclusief retour vlucht naar Buenos Aires. Toeslag 1-persoonskamer  
€  450,=.

De extra kosten voor de optionele studiereis naar Uruguay bedragen ca. € 550,= op basis van gedeelde kamer. Toeslag 1-persoonskamer  €  150,=.

Een directe KLM vlucht van Amsterdam naar Buenos Aires kost ca. € 850,=

Voorlopig inschrijven:
De voorlopige inschrijving staat open tot 24 december 2018
. Op basis van de dan getoonde belangstelling bepaalt de reiscommissie of deze reis doorgaat. Als de reis doorgaat ontvangt u bericht hoe en tot wanneer u definitief kunt inschrijven en op welke voorwaarden. U verplicht zich door deze voorlopige inschrijving tot niets, maar wij gaan er wel vanuit dat u zeer serieuze belangstelling heeft. Ieder lid kan met 1 introducee inschrijven. Geef s.v.p. aan of je alleen naar Argentinië mee wilt of ook naar Uruguay.

Voorlopig Inschrijven kan door een mail te sturen aan reiscommissie@vinologen.net

Organisatie:   Deze reis wordt georganiseerd door Cees van Casteren MW en Ruud Winkels.

Inclusief:

Argentinië:

 • 8 hotelovernachtingen
 • Volpension, incl. wijn bij de maaltijden
 • Alle dagen transfer per touringcar
 • Lokale vluchten van Buenos Aires naar Mendoza, Mendoza naar Salta en Salta naar Buenos Aires.
 • Begeleiding Cees van Casteren MW
 • Proeverijen op top wijnbedrijven

Uruguay:

 • 3 hotelovernachtingen
 • Volpension, incl. wijn bij de maaltijden
 • Alle dagen transfer per touringcar
 • Boot reis Buenos Aires-Montevideo v.v..
 • Begeleiding Cees van Casteren MW
 • Proeverijen op top wijnbedrijven

 

 

Voorbehoud: Hotels, restaurants, lokale vluchten en vervoer moet nog definitief worden geboekt. De reis gaat alleen door indien de reis gerealiseerd kan worden tegen maximaal de hiervoor genoemde kosten. Ook gaat de reis niet door als  minder dan 12 deelnemers zich inschrijven.

Exclusief:

Vliegticket naar Buenos Aires v.v.

Voorwaarden: Op deze reis zijn de voorwaarden en regelement studiereizen VVN van toepassing zoals deze op onze site staan onder downloads.

Voor vvn leden
Log in met e-mailadres en wachtwoord om aan te melden voor activiteiten en ledengegevens te bekijken.
Uw e-mailadres
Uw wachtwoord
Reeds ingeschreven:
Linda Driebergen-van Egmond
Anne Kok-Koeleman
Ans van der Weijden
Catharina Honig
Marianne Heesbeen
    + 1 introducee
Erik Sprengers
Cees van Casteren MW
Karin van Hoek
Jolande Vos
    + 1 introducee
Marina Winkels-Dunsbergen
Ruud Winkels
Yvonne Zohar

Komende evenementen
20 januari 2019vvn
Nieuwjaarslunch plus bezoek tentoonstelling Mondriaan & De Stijl voor leden met museumjaarkaart, Rembrandt pas, VIP kaart bank-/giroloterij
20 januari 2019vvn
Nieuwjaarslunch zonder bezoek tentoonstelling Mondriaan & de Stijl
20 januari 2019vvn
Reminder Nieuwjaarslunch plus bezoek tentoonstelling Mondriaan & De Stijl
28 januari 2019vvn
Lunch, rondleiding en proeverij na de finale Vinoloog van het Jaar (VOL)
17 februari 2019vvn
4e Verkiezing Nederlandse Aspergewijn
18 februari 2019vvn
Examentraining 2019 - 1 Vinologen in opleiding
25 februari 2019
Union de Grands Crus de Bordeaux 2019
28 februari 2019vvn
VVN uitnodiging: Terroir en terroir-expressie: de wijnmaker achter het stuur?
3 maart 2019vvn
Save the date: Algemene Leden Vergadering
6 april 2019vvn
5-daagse wijnstudiereis naar Israël – 6-10 april 2019
26 mei 2019
2e editie Nederlands kampioenschap blindproeven
27 augustus 2019
3-daagse Wijnreis Engeland
30 augustus 2019vvn
5-daagse wijnstudiereis naar de Rhône
2 november 2019vvn
Studiereis Argentinië (en optioneel Uruguay)
Bekijk de volledige kalender