Voor vvn leden

Log in met e-mailadres en wachtwoord
om aan te melden voor activiteiten en
ledengegevens te bekijken.

Uw e-mailadres
Uw wachtwoord

Activiteiten

Studiereis Argentinië (en optioneel Uruguay)

02 november 2019

Studiereis Argentiniƫ (en optioneel Uruguay)

Om dit te peilen hebben wij een voorlopig programma samengesteld met een prijsindicatie. Dit is een beknopt programma, bij voldoende belangstelling zullen wij dit uitwerken tot een volledig programma, waarbij ook aandacht zal zijn voor recreatieve activiteiten naast natuurlijk prachtige proeverijen, masterclasses en bezoeken aan topwijnhuizen, waarbij wij optimaal gebruiken maken van de contacten van Cees van Casteren MW.

 

Argentinië
Op zaterdag 2 november verwachten wij jullie in Buenos Aires, de stad van de tango, Amerikaans kampioen River Plate, steak en Malbec!

Waarschijnlijk kom je in de ochtend aan en heb je even de tijd om te relaxen. In de namiddag heten wij iedereen welkom en starten wij met een overzichtsproeverij. Wij dineren in een toprestaurant in het centrum van Buenos Aires en overnachten hier ook.

 

Zondagochtend gaan wij per fiets de geweldige stad Buenos Aires verkennen. In de namiddag vliegen wij naar Mendoza waar wij dineren en overnachten. Wij verblijven 3 dagen in deze wijnregio en bezoeken elke dag tenminste twee tophuizen.

De Mendoza wijnstreek is veruit het grootste wijnbouwgebied van Argentinië. Hier liggen iets meer dan 70% van alle wijngaarden van het land. Mendoza heeft een wijnbouwareaal van ruim 150.000 ha, hiervan is ongeveer een kwart beplant met Malbec. Andere belangrijke druiven zijn Cabernet Sauvignon, Syrah en Chardonnay. Wij leren wat het belang is van de hoogte waarop een wijngaard is gelegen en bezoeken/bespreken met experts de subregio’s Lujan de Cuyo, Maipú en the Uco Valley. Op het programma staan alleen maar topwijnhuizen gepland en super masterclasses zoals The Map of Malbec.

Donderdagmiddag vliegen wij naar Salta, ca 1.200 kilometer noordelijk van Mendoza.
In Salta liggen enkele van 's werelds meest extreme wijngaarden. Zij liggen op een lagere breedtegraad en een grotere hoogte dan ergens anders op de wereld.  Interessant is het evenwicht tussen deze twee factoren, de koude temperaturen door de hoogte worden verzacht door de hoge temperaturen door de breedtegraad. De combinatie zorgt voor een onverwacht en uitstekend klimaat voor kwaliteitswijnbouw. Naast Malbec treffen wij hier ook veel Torrontes aan, maar ook Tannat en Merlot. Naast een Masterclass The Magic of Calchaqui hebben we een hoogteproeverij met alleen maar wijnen vanaf 2.000m hoogte, inclusief wijn van de allerhoogste wijngaard ter wereld, die van Claudio Zucchino van El Minero.

Zondag vliegen wij terug naar Buenos Aires. Je hebt dan de keuze om deel te nemen aan het optionele programma naar Uruguay, terug te vliegen naar Amsterdam of op eigen gelegenheid verder te reizen.

Uruguay

Uruguay is niet alleen een prachtig land dat tussen Argentinië en Brazilië ligt, maar ook een opkomend en veelbelovend wijnland. Nu nog zo een 10.000 ha, maar het wijnbouw areaal groeit snel.

In nog geen 2 uur varen wij met de boot van Buenos Aires naar Montevideo.

De belangrijkste wijnbouw regio’s liggen op de heuvels ten noorden van Montevideo. Hier worden de Tannat druif en de Albarino verbouwd. Wij bezoeken een aantal vooraanstaande wijnhuizen inclusief Garzon, Vina Eden en bodega Bouza.

Wij blijven tot woensdag 13 november in Uruguay. Op deze dag varen wij terug naar Buenos Aires. In deze stad nemen wij afscheid van elkaar, en kan je de terugvlucht naar Amsterdam nemen of zelfstandig doorreizen.

 

Tijdstip:           
Argentinië: zaterdag 2 november 2019 t/m zondag 10 november 2019 2019.   Uruguay: zondag 10 november 2019 t/m woensdag 13 november 2019.

Aantal deelnemers: max. 20, min. 12

Prijsindicatie:           
De kosten voor Argentinië bedragen ca. € 2.425,= op basis van gedeelde kamer, exclusief retour vlucht naar Buenos Aires. Toeslag 1-persoonskamer  
€  450,=.

De extra kosten voor de optionele studiereis naar Uruguay bedragen ca. € 550,= op basis van gedeelde kamer. Toeslag 1-persoonskamer  €  150,=.

Een directe KLM vlucht van Amsterdam naar Buenos Aires kost ca. € 850,=

Voorlopig inschrijven:
De voorlopige inschrijving staat open tot 24 december 2018
. Op basis van de dan getoonde belangstelling bepaalt de reiscommissie of deze reis doorgaat. Als de reis doorgaat ontvangt u bericht hoe en tot wanneer u definitief kunt inschrijven en op welke voorwaarden. U verplicht zich door deze voorlopige inschrijving tot niets, maar wij gaan er wel vanuit dat u zeer serieuze belangstelling heeft. Ieder lid kan met 1 introducee inschrijven. Geef s.v.p. aan of je alleen naar Argentinië mee wilt of ook naar Uruguay.

Voorlopig Inschrijven kan door een mail te sturen aan reiscommissie@vinologen.net

Organisatie:   Deze reis wordt georganiseerd door Cees van Casteren MW en Ruud Winkels.

Inclusief:

Argentinië:

 • 8 hotelovernachtingen
 • Volpension, incl. wijn bij de maaltijden
 • Alle dagen transfer per touringcar
 • Lokale vluchten van Buenos Aires naar Mendoza, Mendoza naar Salta en Salta naar Buenos Aires.
 • Begeleiding Cees van Casteren MW
 • Proeverijen op top wijnbedrijven

Uruguay:

 • 3 hotelovernachtingen
 • Volpension, incl. wijn bij de maaltijden
 • Alle dagen transfer per touringcar
 • Boot reis Buenos Aires-Montevideo v.v..
 • Begeleiding Cees van Casteren MW
 • Proeverijen op top wijnbedrijven

 

Voorbehoud: Hotels, restaurants, lokale vluchten en vervoer moet nog definitief worden geboekt. De reis gaat alleen door indien de reis gerealiseerd kan worden tegen maximaal de hiervoor genoemde kosten. Ook gaat de reis niet door als  minder dan 12 deelnemers zich inschrijven.

Exclusief:

Vliegticket naar Buenos Aires v.v.

Voorwaarden: Op deze reis zijn de voorwaarden en regelement studiereizen VVN van toepassing zoals deze op onze site staan onder downloads.

Vol
Voor vvn leden
Log in met e-mailadres en wachtwoord om aan te melden voor activiteiten en ledengegevens te bekijken.
Uw e-mailadres
Uw wachtwoord
Reeds ingeschreven:
Cees van Casteren MW
Linda Driebergen-van Egmond
Karin van Hoek
Anne Kok-Koeleman
Onno Misset
    + 1 introducee
Arnauld Risseeuw
Erik Sprengers
Jolande Vos
    + 1 introducee
Ruud Winkels
Marina Winkels-Dunsbergen

Komende evenementen
25 september 2019vvn
Italië workshop Apulië, woensdag 25 september
25 september 2019vvn
Italië workshops Apulië, Basilicata en Le Marche.vanaf 25 september t/m 23 oktober (ook afzonderlijk)
28 september 2019vvn
VOLGEBOEKT! UNIEK WINEMAKERSDINER MET KATHY JORDAN VAN HET TOPHUIS JORDAN WINE ESTATE UIT STELLENBOSCH, ZUID AFRIKA
9 oktober 2019vvn
Italië workshop Basilicata, woensdag 9 oktober
10 oktober 2019
Aanbieding VVN-leden voor de "8th World Atlas of Wine" met signeersessie Jancis Robinson MW.
13 oktober 2019vvn
Presentatie en proeverij De Wijngids 2020 door Cees van Casteren MW
23 oktober 2019vvn
Italië workshop Le Marche 23 oktober
28 oktober 2019
4-daagse cursus Wijnproefkunde van Horstink wijnbeleving
2 november 2019vvn
Studiereis Argentinië (en optioneel Uruguay)
4 november 2019
Burgundy Revisited door Karel de Graaff
20 november 2019vvn
Halve finale Vinoloog van het Jaar (2020)
24 november 2019
Grand Prix Saint-Hubert in vernieuwde opzet
10 februari 2020
Wine Paris en Vinexpo Paris
Bekijk de volledige kalender