Voor vvn leden

Log in met e-mailadres en wachtwoord
om aan te melden voor activiteiten en
ledengegevens te bekijken.

Uw e-mailadres
Uw wachtwoord

Activiteiten

Italië workshops Apulië, Basilicata en Le Marche.vanaf 25 september t/m 23 oktober (ook afzonderlijk)

25 september 2019

De Marken, Trompplein 5, Maarn (19.30 uur - 22.30 uur)

Italië workshops Apulië, Basilicata en Le Marche.vanaf 25 september t/m 23 oktober (ook afzonderlijk)

Ook dit jaar mag Fred Nijhuis voor de VVN enkele workshops met Italiaanse wijnen in de hoofdrol organiseren. Na ons o.a. op Piëmonte, Chianti Classico en Amarone te hebben gericht is nu het tijd om naar andere gebieden te kijken. Op verzoek van de VVN worden dat deze keer: Apulië, Basilicata en Le Marche.

 

Woensdag 25 september Apulia: klik hier als je alleen deze avond wil boeken. 
Bij Apulië besteden we beslist aandacht aan de diverse autochtone druivenrassen waaronder de primitivo en de negroamaro, maar ook de bombino bianco, cococciola, fiano minutolo, susumaniello, uva di Troia en verdeca. Uietaard komen ook de belangrijkste wijnen aan bod, zoals de Castel del Monte DOCG, Primitivo di Manduria, Salice Salentino en nog veel meer. We proeven minimaal 12 wijnen, allemaal zorgvuldig geselecteerd en gepresenteerd zonder commerciële belangen.

 

Woensdag 9 Oktober Basilicata: klik hier als je alleen deze avond wil boeken. 
Basilicata is een relatief onbekende wijnregio, maar met wijnen die tot de beste uit Italië gerekend worden. Fameus zijn verschillende wijnen van de aglianico, de druif die ook zo belangrijk is in Campanie, maar hier een eigen gezicht laat zien. We behandelen ook diverse andere druiven en proeven een mooie selectie van minimaal 12 wijnen, waarbij de Aglianico del Vulture Superiore DOCG niet zal ontbreken.

 

Woensdag 23 oktober Le Marche: klik hier als je alleen deze avond wil boeken. 
Eén van de meest populaire Italiaanse wijnstreken in Nederland is de Marken, want er worden uiterst betaalbare wijnen gemaakt. De Verdicchio is een ‘bestseller’, maar er is nog genoeg te ontdekken over deze beroemde druif en zijn wijnen. Daarnaast biedt le Marche nog veel meer interessante wijnen, waaronder die van druiven als de biancame, de lacrima, de maceratino, montonico bianco, de passerina en de pecorino. We bespreken ze allemaal en proeven er zoveel mogelijk, minimaal 12 in totaal, waaronder die uit DOCG’s als Castelli di Jesi Verdicchio Riserva, Cònero, Offida en Verdicchio di Matelica Riserva.

 

 

Woensdag 25 september 2019: Apulië
Woensdag 9 oktober 2019: Basilicata
Woensdag 23 oktober 2019: Le Marche

Plaats: De Twee Marken, Maarn

 

Prijs: Alle 3 avonden (hier boeken) Leden €100,- en niet leden €150,- losse avonden: Leden 37,50 en niet leden 50,-

 

Het aantal deelnemers is beperkt tot 45 per avond.