Voor vvn leden

Log in met e-mailadres en wachtwoord
om aan te melden voor activiteiten en
ledengegevens te bekijken.

Uw e-mailadres
Uw wachtwoord

Activiteiten

4-daagse cursus Wijnproefkunde van Horstink wijnbeleving

28 oktober 2019

Hoogerheide (10:00 u - 17:00 u)

4-daagse cursus Wijnproefkunde van Horstink wijnbeleving

Inhoud van de cursus

De cursus wijnproefkunde bestaat uit theoretische uiteenzettingen en praktisch proeven, waarbij aandacht wordt besteed aan zowel het beschrijvend als analytisch wijnproeven. De deelnemer leert relaties te leggen tussen de samenstelling van wijn en de vinificatietechniek. Alle œnologische aspecten van wijn komen aan de orde. Dit betekent dat naast de biochemische achtergronden (alcoholische gisting) van wijn ook het proces van wijnbereiding (vinificatie) en de weerslag hiervan op het uiteindelijke product worden belicht. Na afloop zijn deelnemers getraind in wijnproeven en kunnen vinificatiemethoden onderscheiden en de bijdrage van componenten onderkennen.

Informatie en programma van de cursus

Data en locatie

De volgende cursus Wijnproefkunde vindt plaats op  28 oktober, 4, 18 en 25 november 2019 van 10.00 tot 17.00 uur in ons proeflokaal te Hoogerheide. De lunch is bij de prijs inbegrepen en serveren wij tussen 13:00 en 14:00 uur. Eventueel aansluitend is er een examendag een week na de laatste cursusdag.

Kosten en betaling

Het cursusgeld bedraagt € 750,- Dit is inclusief cursusboek, koffie,thee en lunch, maar exclusief 21% btw. Na aanmelding ontvangt de deelnemer een factuur. Na betaling is de inschrijving definitief en wordt het cursusboek toegezonden, zodat men zich kan voorbereiden. Het examengeld bedraagt € 145,- (exclusief 21% btw).

Het cursusboek is apart te bestellen. In principe is het boek direct gerelateerd aan de cursusdagen, maar uiteraard geeft het ook inzicht in de vele aspecten rondom wijn, zoals wijnproeven, vinificatie, kwaliteit van de oogst etc. Het cursusboek kost € 35,- exclusief 9% btw en verzendkosten. Geef een bestelling bij voorkeur per e-mail door, onder vermelding van het verzendadres (en factuuradres). Mocht in de toekomst de cursus alsnog gevolgd worden dan zal het cursusbedrag verminderd worden met het aanschafbedrag van het cursusboek.

Bekijk hier de inhoudsopgave van het cursusboek Wijnproefkunde.

Getuigschrift en diploma

Deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een getuigschrift. Deelnemers die het examen afleggen, ontvangen een diploma.

Interesse in deze cursus?

Meld je aan zie (website), bel naar 0164 61 59 66 of mail naar gerhard@horstinkwijn.nl