Voor vvn leden

Log in met e-mailadres en wachtwoord
om aan te melden voor activiteiten en
ledengegevens te bekijken.

Uw e-mailadres
Uw wachtwoord

Activiteiten

Halve finale Vinoloog van het Jaar (2020)

20 november 2019

De Twee Marken, Trompplein 5 Maarn (20 uur - 22 uur)

Halve finale Vinoloog van het Jaar (2020)

Doel

Het is doel is om je als vinoloog te testen in organoleptisch blindproeven van wijnen met feedback over de geproefde wijnen en aldus te leren. Het wedstrijdelement is om het spannender te maken, maar het gaat om deelnemen: meedoen is naast leuk ook leerzaam en belangrijker dan winnen. Cees van Casteren MW, Jan Vegter MV of Udo Goebels MV zullen na afloop van de iedere ronde de geproefde wijnen nabespreken en uitleggen hoe je tot de goede keuze kon komen.

Voorronden

Er worden verspreid over Nederland vier voorronden gehouden.

In elke ronde worden 12 wijnen blind geproefd, hierover moeten 12 à 15 vragen worden beantwoord en kan de (aspirant)vinoloog 15 punten scoren. Je hoeft maar aan één voorronde mee te doen, maar als jij je kansen om je te plaatsen voor de halve finale wilt vergroten, kan je aan meerdere voorronden meedoen. Alleen je hoogte score in de voorronden telt.
 

De voorronden zijn toegankelijk voor alle Vinologen. Vinologen in opleiding kunnen, buiten mededinging, meedoen aan de voorronden, maar kunnen zich niet plaatsen voor de halve finale. Ook diegene die 3 maal Vinoloog van het Jaar is geworden kan alleen buiten mededinging meedoen aan de voorronden.
 

Halve finale en finale

De beste 24 deelnemers van alle voorronden plaatsen zich voor de halve finale. En deze keer zijn het er 25 (Juliette Zandbergen

Maxime Zandbergen  ontbreken op de lijst hiernaast) De beste 10 van de halve finale plaatsen zich voor de finale. De doorstromers naar de halve of hele finale worden (persoonlijk) hierover geïnformeerd. Gerealiseerde scores worden alleen aan hen individueel doorgegeven.
 

Waar en wanneer

voorrondes zijn inmiddels geweest

 

De halve finale is woensdag 20 november in Maarn en de finale maandag 23 maart 2020 op het Mediapark in Hilversum tijdens de grote jaarlijkse wijnproeverij van de Monnik wijnen: de Monnik Wine Experience. De finale zal overdag plaats vinden. Nadere informatie volgt.

 

Wedstrijdcommissie en organisatie

De vragen worden opgesteld door de wedstrijdcommissie die bestaat uit Cees van Casteren MW en Jan Vegter MV. Zij kijken ook de antwoorden na en bespreken deze na afloop van de wedstrijd met de deelnemers. De wedstrijdcommissie kan besluiten om in buitengewone omstandigheden een Vinoloog een wildcard te verstrekken voor de halve finale en/of finale. De organisatie is in handen van VVN bestuursleden. Een wedstrijdreglement staat op onze website www.vinologen.net onder downloads.

 

PE punten

De wedstrijd Vinoloog van het Jaar heeft accreditatie gekregen voor het toekennen van PE punten aan de deelnemers aan een voorronde. Per voorronde krijgt een deelnemer 2 PE punten voor het “Kwaliteitsregister Vinologen”.

 

Kosten

Per voorronde betalen leden van de VVN een bijdrage van € 15,00. Niet-leden betalen een bijdrage van € 35,00 per voorronde. Deelname aan de halve finale en de finale is voor diegene die zich hebben geplaatst gratis.
 

Aanmelden en nadere informatie

Aanmelden is niet meer mogelijk.

 

Vinoloog van het Jaar is een wijnproefcompetitie georganiseerd door de Verenigde Vinologen Nederland. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang Vinoloog van het Jaar (2020) en winnaar van het Lafite Laureaat noemen.
 

Voor nadere informatie kan je Ruud Winkels benaderen via ruud@famwinkels.nl.
Voor vvn leden
Log in met e-mailadres en wachtwoord om aan te melden voor activiteiten en ledengegevens te bekijken.
Uw e-mailadres
Uw wachtwoord
Reeds ingeschreven:
Jurriaan Ahsmann
Marcia Anderegg
Anton van Balveren
Eva Barendse
Stefan Boer
Bert van Bommel
Odilia Brundel-Menheere
Ed Carper
Louis Hennekens
Jasper van den Heuvel
Henk Leurs
Boudewijn Lucas
Alessandro Matrone
Hans Meijs
Angelique Meulendijks
Jeroen Mulder
John Nederstigt
Roos Oomen
Ireen Proot
Bjorn Scholten
Arjen van Sluijs
Truus Weijs-Geurts
Tosca Winters

Komende evenementen
20 november 2019vvn
Halve finale Vinoloog van het Jaar (2020)
22 november 2019vvn
Open flessen feest bij Ross Lovell Rijsoord
24 november 2019
Grand Prix Saint-Hubert in vernieuwde opzet
25 november 2019vvn
Wine tasting dinner Armeense wijnen
12 december 2019
Sherry workshop met Karel de Graaf in Amsterdam
10 februari 2020
Wine Paris en Vinexpo Paris
Bekijk de volledige kalender