Voor vvn leden

Log in met e-mailadres en wachtwoord
om aan te melden voor activiteiten en
ledengegevens te bekijken.

Uw e-mailadres
Uw wachtwoord

Activiteiten

wijnreis naar Piëmonte (Barolo, Barbaresco, Nizza en Alto Piemonte) met Piëmonte–ambassadeur Fred Nijhuis (VOL)

17 november 2021

Piemonte

wijnreis naar Piëmonte (Barolo, Barbaresco, Nizza en Alto Piemonte) met Piëmonte–ambassadeur Fred Nijhuis (VOL)

Piëmonte is één van meest toonaangevende wijngebieden in Italië. Ze is bekend om haar enorme aanbod aan verschillende kwaliteitswijnen, geweldig eten (met uiteraard de witte truffel in een hoofdrol) en een uniek landschap dat door Unesco is aangewezen als wereld erfgoed.

 

We vinden er fraaie wijnen, wier naam vaak verbonden is aan de talloze dorpjes en gemeenten waar ze vandaan komen, en we treffen er enkele van de beroemdste Italiaanse wijnhuizen aan. Fred introduceert de leden van de VVN graag bij verschillende grootheden en andere talenten, om samen de Piëmonte nóg beter  te leren kennen.
Tijdens de reis bezoeken we belangrijke districten zoals Barolo en Barbaresco, maar ook krijgen Roero, Alto Piemonte, Nizza en Dogliani de nodige aandacht. Het is de bedoeling diverse wijnhuizen en consortia te bezoeken en veel andere wijnen te proeven in samenwerking met consortia en andere belangenorganisaties.

 

De exacte lijst met wijnbedrijven moet nog worden samengesteld, maar er onze focus is o.a. gericht op Gaja, Marchesi di Gresy, Albino Rocca, Aldo Conterno, Elvio Cogno, Cavallotto, Clerico, Oddero, Malvirà, Correggia, Contratto en Travaglini, waarbij allerlei zeer interessante outsiders niet worden vergeten. De definitieve keuze is afhankelijk van zowel onze als hun beschikbaarheid, maar de wijnen gaan we in elk geval proeven!

 

Dit laatste doen we in nauwe samenwerking met de betrokken consortia die ons met genoegen bijstaan. Hierdoor kunnen we onze tijd zeer efficiënte en effectieve gebruiken en een groter aantal wijnen proeven dan normaal mogelijk is.

 

 

Er wordt uiteraard ook tijd en ruimte gemaakt voor culinair genot; we gaan immers in het seizoen van de witte truffel, terwijl er ook zonder deze bijzondere specialiteit meer dan genoeg te genieten is. Het grote gastronomische genieten zal vooral in de avonden plaatsvinden, maar ook de lunches zullen ‘aangenaam’ zijn. Als het even kan en in te passen is in het programma zullen wij ook een truffelmarkt bezoeken.

 

Het programma zal goed gevuld zijn, maar met de nodige momenten van rust en niet al te lange busreizen.

 

Tijdstip:          
Woensdag 17 november 2021 tot en met zondag 21 november 2021.
Aantal deelnemers: max. 16, min. 12

 

Prijsindicatie:           
De kosten voor deze reis bedragen ca. € 935,= op basis van gedeelde kamer, exclusief retour vlucht naar Turijn of Milaan.  Toeslag 1-persoonskamer  €  230,=.

Een directe KLM vlucht van Amsterdam naar Turijn kost ca. € 165,=; naar Milaan ca. € 135,=

 

Voorlopig inschrijven:
De (voorlopige) inschrijvingstermijn staat open tot 16 januari 2020. Op basis van de dan getoonde belangstelling bepaalt de reiscommissie of deze reis doorgaat. Als de reis doorgaat ontvangt u bericht hoe en tot wanneer u definitief kunt inschrijven en op welke voorwaarden. U verplicht zich door deze voorlopige inschrijving tot niets, maar wij gaan er wel vanuit dat u zeer serieuze belangstelling heeft. Ieder lid kan met 1 introducee inschrijven, maar bij te veel aanmeldingen hebben leden voorrang.

 

Voorlopig inschrijven kan door een mail te sturen aan reiscommissie@vinologen.net of je aan te melden via de website.

Organisatie:   Deze reis wordt georganiseerd door Fred Nijhuis en Ruud Winkels.

 

Inclusief:

• 4 hotelovernachtingen
• Volpension, incl. wijn bij de maaltijden
• Alle dagen transfer per touringcar
• Begeleiding Fred Nijhuis
• Proeverijen op top wijnbedrijven

 

Voorbehoud:
Hotels, restaurants, lokale vluchten en vervoer moeten nog definitief worden geboekt. De reis gaat alleen door indien de reis ook daadwerkelijk tegen de hiervoor genoemde kosten (standaard € 935,00 p.p.) gerealiseerd kan worden. De reis gaat ook niet door als minder dan 12 deelnemers inschrijven.

 

Exclusief:
Vliegticket naar Turijn of Milaan v.v.
Voorwaarden: Op deze reis zijn de voorwaarden en regelement studiereizen VVN van toepassing zoals deze op onze site staan onder ‘downloads’.

 

Vol