Voor vvn leden

Log in met e-mailadres en wachtwoord
om aan te melden voor activiteiten en
ledengegevens te bekijken.

Uw e-mailadres
Uw wachtwoord

Activiteiten

UITGESTELD: Topwijnen van leisteen uit de Moezel

25 november 2020

de Twee Marken, Trompplein 5, Maarn (20:00 uur - 22:30 uur)

UITGESTELD: Topwijnen van leisteen uit de Moezel

De wijnen veranderen van stijl. Zorg dat je kennis van deze wijnregio’s weer helemaal up-to-date is door deze workshops te volgen.

Uiteraard zijn er grote verschillen tussen deze gebieden. In Ahr domineert spätburgunder (pinot noir) en in Moezel riesling. Maar er zijn ook overeenkomsten, want in beide gebieden komen de topwijnen van een leisteenbodem.

De workshops worden gegeven door Lars Daniels MV. Lars is redacteur van Perswijn en Magister Vini. Ook is hij docent aan de Wijnacademie en geeft lessen voor de opleiding tot Registervinoloog en het begeleidingstraject Magister Vini, waarvoor hij inhoudelijk verantwoordelijk is. 

In deze twee avonden van ongeveer 2 uur leert u over alle specifieke kenmerken en nieuwe ontwikkelingen van deze streken en proeft u in totaal ongeveer 15-16 getypeerde wijnen. 

  

Workshop 2. Woensdagavond 25 november 2020: Moezel

De Moezel is natuurlijk een van de beste wijngebieden van Duitsland. Hier komen unieke Rieslings vandaan. De droge topwijnen worden wereldwijd steeds populairder en stijgen snel in prijs. Lars vertelt jullie vele in-and-outs van riesling en het wijnbouwgebied. Ook legt hij uit wat de invloed is van de leisteenbodems op de kwaliteit en typiciteit van de wijnen.

 

LOCATIE EN CURSUSTIJD: 

Voor alle modules is de cursuslocatie, de Twee Marken, Trompplein 5, Maarn.

De cursus start op woensdagavond om 20:00 uur en eindigt om ca. 22:00 uur.

 

KOSTEN:

Deze Losse module kost voor VVN leden € 45,00 per module (niet leden betalen € 55,=). 

 

PE PUNTEN

U ontvangt per workshop 2 PE punten voor het “Kwaliteitsregister Vinologen”; er zijn dus hier 2 punten te halen (in categorie B). Aanmelden voor deze module cursus kan rechtsonder.