Voor vvn leden

Log in met e-mailadres en wachtwoord
om aan te melden voor activiteiten en
ledengegevens te bekijken.

Uw e-mailadres
Uw wachtwoord

Activiteiten

Wijnstudiereis Duitsland

24 november 2021

Duitsland

Wijnstudiereis Duitsland

 

Woensdag 27 - zaterdag 30 november 2019

reisleiding: Klazien Vermeer en Lars Daniëls MV

Lars Daniëls MV (Riesling fellowship) en Klazien Vermeer RV (VDP.Ambassador) hebben al verschillende succesvolle en leerzame reizen naar het prachtige wijnland Duitsland georganiseerd in samenwerking met het DWI en de VDP.

Het programma wordt binnenkort samengesteld en we zullen drie of vier Anbaugebiete aandoen.
Heb je belangstelling? Stuur dan een mail naar secretariaat@wijnacademie.nl dan houden we je op de hoogte.

Onderstaand als voorbeeld de opzet voor de reis in 2019.

Onder voorbehoud –want er is nog niets afgesproken– beginnen we aan de Rijn, in een klassiek en hochromantisch deel van Duitsland: Mittelrhein. Daar kunnen we wandelen door een van de meest indrukwekkende wijngaarden van Duitsland, de Bopparder Hamm, en vervolgens proeven bij een goede producent in Spay, hopelijk Matthias Müller of Florian Weingart. Na een overnachting in Boppard gaan we door naar de Nahe, nog zo’n minder bekend gebied.

Maar wat is Nahe mooi en wat komen daar fraaie wijnen vandaan, Riesling voorop. Plan is om sowieso een bezoek te brengen aan Gut Hermannsberg, het schitterend gelegen voormalige staatswijngoed. En wellicht gaan we stroomopwaarts naar Monzingen. Vanuit Nahe steken we door naar de Pfalz, voor mooie proeverijen, een bezoek aan Campus Neustadt, de DLR Rheinland-Pfalz en wellicht de Geilweilerhof. En natuurlijk heel veel lekkere wijn en lekker eten. In 2017 zijn we bij Reichsrat von Buhl geweest, dit keer is Bassermann-Jordan of Von Winning een goed alternatief.

Overnachten doen we in Deidesheim en vervolgens gaan we naar Rheinhessen. Daar is de keuze te over, maar we zouden sowieso twee heel verschillende delen van Duitsland’s grootste wijngebied moeten bezoeken. Bijvoorbeeld de kalkrijke Wonnegau in het zuiden en de klassieke Roter Hang met zijn rode leisteenbodems in het noordoosten. Uiteraard ook weer met bezoeken aan topproducenten. Als we daar op zaterdagochtend een laatste proeverij hebben, kunnen we na de lunch weer richting Nederland.

De reis zal inhoudelijk onder leiding staan van Lars Daniëls MV. Onder zijn aanvoering zal veel kennis en proefkunde kunnen worden opgedaan. Want bij deze reis ligt de nadruk op het bezoeken van wijnhuizen, met proeverijen en workshops. Maar uiteraard zal er ook ruimte zijn voor gezelligheid en gastronomie. De reis wordt georganiseerd vanuit de Wijnacademie door Klazien Vermeer, opleidingsmanager, in samenwerking met het Duits Wijninstituut (Alain Jacobs).

Een meer concreet programma volgt zo spoedig mogelijk. We zijn er zeker van dat het wederom erg interessant zal worden.

Voor deze reis worden 5 PE punten toegekend. Zie ook hier op de website van de Wijnacademie