Data voorronden Vinoloog van het Jaar 2019 bekend

2018-01-31

Ook dit jaar worden er weer 3 voorronden voor de wedstrijd Vinoloog van het Jaar georganiseerd. 

Doel

Het is doel is om je als vinoloog te testen in organoleptisch blindproeven van wijnen met feedback over de geproefde wijnen en aldus te leren. Het wedstrijdelement is om het spannender te maken, maar het gaat om deelnemen: meedoen is naast leuk ook leerzaam en belangrijker dan winnen. Cees van Casteren MW en/of Jan Vegter MV zullen na afloop van de iedere ronde de geproefde wijnen nabespreken en uitleggen hoe je tot de goede keuze kon komen.
 

Nieuw is dit jaar, dat je ook twee PE punten krijgt voor je deelname. Verder hebben wij de locatie Harderwijk verruilt voor Arnhem.

Gebleven zijn voorronden niet alleen op verschillende locaties maar ook op verschillende dagen. Zo geven wij zoveel mogelijk Vinologen de kans mee te doen.

 

Er worden verspreid over Nederland drie voorronden gehouden.

In elke ronde worden 12 wijnen blind geproefd, hierover moeten 12 à 15 vragen worden beantwoord en kan de vinoloog 15 punten scoren. Je hoeft maar aan één voorronde mee te doen, maar als jij je kansen om je te plaatsen voor de halve finale wilt vergroten, kan je aan meerdere voorronden meedoen. Alleen je hoogte score in de voorronden telt.
 

De voorronden zijn toegankelijk voor alle Vinologen. Vinologen in opleiding kunnen, buiten mededinging, meedoen aan de voorronden, maar kunnen zich niet plaatsen voor de halve finale. Ook diegene die 3 maal Vinoloog van het Jaar is geworden kan alleen buiten mededinging meedoen aan de voorronden.
 

Halve finale en finale

De beste 24 deelnemers van alle voorronden plaatsen zich voor de halve finale. De beste 10 van de halve finale plaatsen zich voor de finale. De doorstromers naar de halve of hele finale worden

(persoonlijk) hierover geïnformeerd. Gerealiseerde scores worden alleen aan hen individueel doorgegeven.
 

Waar en wanneer

  • Voorronde 1: Dinsdagavond 24 april 2018 , aanvang 20:00 uur in Hotel Princeville (van der Valk), Princenhagelaan 5, Breda.
  • Voorronde 2: Maandagavond 28 mei 2018, aanvang 20:00 uur in De Twee Marken, Trompplein 5 Maarn.
  • Voorronde 3: Woensdagavond 20 juni 2018 aanvang 20:00 uur in Hotel Arnhem van der Valk, Amsterdamseweg 505 ,  Arnhem

Het is nog niet bekend waar en wanneer de halve- en de finale worden gehouden. Waarschijnlijk is dit in september/oktober.


Wedstrijdcommissie en organisatie

De vragen worden opgesteld door de wedstrijdcommissie die bestaat uit Cees van Casteren MW en Jan Vegter MV. Zij kijken ook de antwoorden na en bespreken deze na afloop van de wedstrijd met de deelnemers. De wedstrijdcommissie kan besluiten om in buitengewone omstandigheden een Vinoloog een wildcard te verstrekken voor de halve finale en/of finale. De organisatie is in handen van VVN bestuursleden.
 

Kosten

Per voorronde betalen leden van de VVN een bijdrage van € 12,50. Niet-leden betalen een bijdrage van € 35,00 per voorronde. Deelname aan de halve finale en de finale is voor diegene die zich hebben geplaatst gratis.
 

Aanmelden en nadere informatie

Via de Activiteiten pagina van de website www.vinologen.net kan je je aanmelden per voorronde afzonderlijk of hieronder direct door te klikken op voorronde(s) naar keuze.

1.      1e voorronde 

2.      2e voorronde

3.      3e voorronde

 

  • Leden en aspirant-leden van de VVN kunnen zich daar aanmelden voor de voorronden via de button Inloggen & Aanmelden VVN leden.
  • Niet-leden van de VVN kunnen zich daar aanmelden via de button Aanmelden niet-leden.

 

Vinoloog van het Jaar is een wijnproefcompetitie georganiseerd door de Verenigde Vinologen Nederland. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang Vinoloog van het Jaar (2019) noemen.
 

Voor nadere informatie kan je Ruud Winkels benaderen via ruud@famwinkels.nl.

NB. Om je PE-punten te waarborgen dien je je KRV-nummer op te nemen in je VVN profiel. Hoe? Lees hier verder.

Voor vvn leden
Log in met e-mailadres en wachtwoord om aan te melden voor activiteiten en ledengegevens te bekijken.
Uw e-mailadres
Uw wachtwoord