Aspergeseizoen 2018 geopend met als thema ‘Asperges, zó klaar zó lekker!’

2018-04-18

Het Aspergeseizoen 2018 is geopend
In Markthal Rotterdam is donderdag 5 april het nationale aspergeseizoen 2018 voor geopend verklaard. TV-kok Mathijs Vrieze en Marleen Stegeman, coördinator van Aspergecentrum.nl, brachten een toost uit met een glas Aspergewijn 2018, de ‘August Ziegler Müller-Thurgau’ uit 2017.

De opening is afgesloten met het proeven van drie overheerlijke gerechtjes, gemaakt van de eerste asperges van dit seizoen door Mario Roberti.

Nieuw thema en slogan campagne 2018

Alweer voor de zeventiende keer werd het nationale aspergeseizoen officieel geopend. Met het thema ‘Zó klaar, zó lekker!’ van Aspergecentrum.nl wordt de campagne voor het nieuwe seizoen afgetrapt. “Wij consumenten zijn namelijk allemaal zó druk. En we willen onze asperges zo snel mogelijk op tafel hebben staan en kunnen genieten.”, vertelt Marleen Stegeman tijdens de opening. “We willen heel Nederland aan de asperges: laten zien hoe lekker, hoe gemakkelijk, hoe snel en hoe gevarieerd asperges te bereiden zijn.”
In de afgelopen weken is er al geschreven over asperges en de diverse regionale openingen staan op de agenda. Maar het échte officiële seizoen is natuurlijk pas sinds gisteren geopend. Deze nationale opening is bedoeld om het grote publiek, de mensen in het land, te laten weten dat het seizoen is begonnen en dat de asperges volop verkrijgbaar zijn.

#15minutesasperge
TV-kok Mathijs Vrieze heeft op deze dondermiddag tevens het officiële startschot voor de kookchallenge gegeven, nadat hij zijn kijk op het koken-met-asperges had toegelicht. Vloggers, bloggers, iedereen mag meedoen, als hij/zij maar zoveel mogelijk stemmen kan verzamelen via de website van Aspergecentrum.nl. “De grote uitdaging is dat je een gerecht kunt bedenken, wat in 15 minuten op tafel staat.”, legt Mathijs uit. “En je mag best een beetje vals spelen door bijvoorbeeld al geschilde asperges te gebruiken.”, grapt hij. Hij probeerde enkele foodbloggers en -vloggers, zoals Jenny Peters, Antonella Barbarella en Marina Vizzinisi al een recept te ontfutselen, maar niemand gaf iets prijs.
 
Over Aspergecentrum.nl
Aspergecentrum.nl heeft als doel de asperge zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen bij de consument. Hiertoe organiseert zij onder andere de jaarlijkse opening van het aspergeseizoen. Dit doet zij namens een aantal sponsoren, namelijk: The Greenery en ZON fruit & vegetables en Teboza. Naast de Nationale opening voert Aspergecentrum.nl een on- én offline campagne en is ze initiatiefnemer van de Dag van de Asperge (11 mei 2018).

bron: persbericht Aspergecentrum.nl
foto's: AGF.nl
0.a. Antoine van Es, importeur van de Aspergewijn 2018 keurt het glasVoor vvn leden
Log in met e-mailadres en wachtwoord om aan te melden voor activiteiten en ledengegevens te bekijken.
Uw e-mailadres
Uw wachtwoord