Inzenden wijnen voor 4e verkiezing Nederlandse Aspergewijn

2019-01-11

Tot uiterlijk 4 februari kunnen ook VVN leden wijnmakers en wijnhandelaren hun wijnen insturen voor de 4e Verkiezing Nederlandse Aspergewijn 2019. Doe mee en zet je wijn en bedrijf in the spotlight.

 

Inleiding

Wij zijn verheugd dat Michelinster restaurant Brienen aan de Maas de nieuwe locatie en restaurant voor 4e Verkiezing Nederlandse Aspergewijn is op zondag 17 februari as. 

 

Belang voor vakhandel van de Verkiezing Nederlandse Aspergewijn
Door wijnmakers en wijnhandelaren kunnen wijnen worden ingestuurd in 2 categorieen: Nederland (
consumentenprijs max. € 19,=) en Buitenland (consumentenprijs max. € 15,=) die meedingen naar de titel Nederlandse Aspergewijn 2019.

Van de meedingende wijnen wordt van inzenders verwacht dat zij vooraf zes flessen van de wijn inzenden aan de VVN, waarna registratie zal plaatsvinden. In een voor­ronde zal door een onafhankelijke jury besloten worden welke wijnen genomineerd worden voor deze titel. In totaal zullen een dertigtal wijnen genomineerd (kunnen) worden.
Voor deze verkiezing werken wij -indien mogelijk- samen met het Nederlands Aspergecentrum.

Winnaar op opening Aspergeseizoen

De winnende wijn zal ook worden geschonken tijdens de opening van het Aspergeseizoen voorjaar 2019 (datum volgt) en zal publiciteit krijgen in de media. Verder zal ook mogelijk de consument betrokken worden bij de verkiezing van de Nederlandse Asperge­wijn middels het raden van de winnende wijn uit de verkie­zing. Hieraan is de prijs verbonden van een doos van de winnende wijn. 

Verkiezing op 17 februari 2019

De verkiezing zal plaatsvinden door leden van de Verenigde Vinologen Nederland bij Michelinster restaurant Brienen aan de Maas, Grotestraat 11 5855 AK Well (L) op zondagmiddag 17 februari 2019 om 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) en vindt plaats middels een 1e blindproeverij van de 30 genomineerde wijnen. Door een panel van vinologen zullen uiteindelijk hieruit een zestal wijnen worden gekozen die in de wijn-spijsfinale strijden om de titel. Wil je als VVN-lid meeproeven en keuren die dag, geef je dan op via deze link.

 

Wijs-spijs proeverij

Na de blindproeverij vindt er een wijn-spijsproeverij plaats door de vinologen in een competitie van drie gerechtjes, waarbij de zes wijnen zullen worden geproefd. Er zal bijzondere aandacht zijn voor de ultieme wijn-spijscombinatie, als voorwaarde geldt dat er interactie plaatsvindt tussen de beide smaakprofielen (zowel van de wijn als van spijs). De combinatie die hierbij in totaal het hoogst scoort zal publiciteit krijgen (persberichten en  websitevermeldingen) en de best bijpassende wijn zal de titel Nederlandse Aspergewijn 2018 behalen.

Inzenden wijnen
Inzenden wijnen uiterlijk 4 februari as. aan: VVN pa. Egchelseweg 43, 5987 AA EGCHEL, t.a.v. J. Schers.

Voor verdere informatie en afspraken over in te sturen wijnen graag contact opnemen met Hans Schers, Registervinoloog van de Wijnacademie, 0031-773069508, www.karakterwijn.nl .
Voor de inzenders zijn rechtsboven op de website www.vinologen.net het reglement en het inschrijfformulier te downloaden

 
Zie onder Activiteiten op de website voor meer details over deze 4e Verkiezing Nederlandse Aspergewijn.