Masterclass Westkust van de Verenigde Staten (3-luik)

2019-02-11

De westkust van de Verenigde Staten van Amerika is een walhalla voor de wijnliefhebber. In Nederland vaak moeilijk verkrijgbaar en/of duur, maar laat onverlet dat hier wijnen worden gemaakt van absoluut topniveau. Niet alleen in de bekende gebieden zoals Napa en Sonoma maar ook in andere delen van California, en de staten Oregon en Washington State.

De cursus is als een geheel te boeken, maar je kunt je ook inschrijven voor de afzonderlijke modules. Alle modules worden op een donderdagavond in april gehouden.

Cees van Casteren MW neem je mee op een virtuele wijnreis door deze prachtige wijngebieden in een cursus van drie avonden. Wij proeven ook een prachtige collectie wijnen die in sommige gevallen speciaal hiervoor van de “westcoast” komen.

 

Module 1: 4 april 2019, Napa en Sonoma

Wij beginnen met de bekendste regio’s:  Napa Valley en Sonoma County, Cees geef jullie een inkijk in het specifieke terroir van deze regio’s en behandelt de overeenkomsten en verschillen. Waarom doet de Cabernet Sauvignon het zo goed in Napa en de Pinot in Sonoma?

 

Module 2: 11 april 2019, van Noord naar zuid in California

Deze avond behandelt Cees de andere regio’s in Californië. Een spannende tour door gebieden als Paso Robles, Santa Rita Hills, Santa Barbara en vele andere AVA’s. Onbekender dan Napa en Sonoma, maar zeker zo goed ???

 

Module 3: 18 april 2019, Oregon en Washington State

California is een mammoet in vergelijking met Oregon en Washington State, maar de laatste twee hebben hun geheel eigen identiteit. Kwalitatief doen ze niet onder voor hun grote broer. Ga mee op reis door de Willamette Valley, Columbia Valley en Walla Walla.

 

Als wijnprofessional en/of wijnliefhebber mag je deze masterclasses niet missen.

 

LOCATIE EN CURSUSTIJD: 
Voor alle modules is de cursus locatie, de Twee Marken, Trompplein 5, Maarn.
De cursus start op alle avonden om 19:30 en eindigt om ca, 22:30

KOSTEN:
Voor leden van de VVN bedragen de kosten slechts € 125,= voor de gehele cursus van 3 modules (niet-leden betalen € 150,=).
Losse modules kosten voor VVN leden € 50,00 per module (niet leden betalen € 65,=). 

PE PUNTEN
Voor deze cursus ontvangt u per module 3 PE punten voor het “Kwaliteitsregister Vinologen”; er zijn dus 9 punten te 'halen'.

 

AANMELDEN

Voor de gehele cursus van 3 donderdagavonden kan hier

 

Aanmelden voor 1e avond (Napa en Sonoma) kan hier

 

Aanmelden voor 2e avond (van Noord naar zuid in California) kan hier

 

Aanmelden voor 3e avond (Oregon en Washington State) kan hier


Open de bijlage
Voor vvn leden
Log in met e-mailadres en wachtwoord om aan te melden voor activiteiten en ledengegevens te bekijken.
Uw e-mailadres
Uw wachtwoord