bekroonde wijnen, duurzaamheid in wijn, op bezoek bij Meron en de Italïë workshops

2019-07-30

UPDATE komende activiteiten:

 

01 september: Proef (GRATIS) bekroonde Nederlandse en Belgische wijnen 2019.

 

5 september: Duurzaamheid in wijn: van goede zaak naar noodzaak door Job de Swart MW.

 

12 september: Een kijkje in de keuken van Meron. 

 

va 25 september: Italië workshops Apulië, Basilicata en Le Marche.vanaf 25 september t/m 23 oktober (ook afzonderlijk).

 

 

 

 

Proef bekroonde Nederlandse en Belgische wijnen 2019

Op zondag 1 september a.s. vindt bij Bentinck (Kasteel Amerongen) de feestelijke uitreiking van de medailles en wijngaard erkenningen, gewonnen bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2019, plaats. Ook dit jaar weer worden de wijnen gekeurd in Duitsland als onderdeel van de Landespraemierung  (Weinbauamt). Na deze uitreiking is er gelegenheid de bekroonde wijnen te proeven in aanwezigheid van Nederlandse en Belgische wijnmakers, genodigden en pers.


Leden van de VVN worden van harte uitgenodigd hierbij (gratis) aanwezig te zijn. Voor inschrijven of meer info klik hier .

 

 

Duurzaamheid in wijn door Job de Swart MW

Donderdag 5 september in Arnhem: Vanwege de sterk toegenomen interesse in duurzame en biologisch(-dynamische) wijnen geeft Nederlands derde Master of Wine Job de Swart een presentatie over ‘Duurzaamheid in wijn’. Kosten: € 50,- voor leden en € 65,- niet-leden (maximaal 1 introducée per lid) Voor inschrijven of meer info klik hier.  

 

EEN KIJKJE IN DE KEUKEN VAN MERON (MERON IN PERSPECTIEF)

 

Woensdagmiddag of -ochtend 11 september:  Meron levert informatie gebaseerd op feiten voor de gehele wijnketen.Met deze feitelijke transparantie helpt Meron haar klanten om de kwaliteit van het wijnaanbod te kunnen garanderen én te monitoren.Deze onderbouwde gegevens zijn het begin van een interessante reis die kan worden gevolgd en waarmee de geselecteerde en aangekochte wijn binnen haar levenscyclus op verschillende momenten zal worden getoetst. Een boeiend en verrassend programma wat helderheid gaat geven in de vaak “ondoorzichtige” productgroep van wijn! Inschijfkosten voor leden 45 euro. Alleen voor leden: Log eerst hier in en ga dan naar activiteiten. 

 

Italië workshops Apulië, Basilicata en Le Marche

Ook dit jaar mag Fred Nijhuis in september en oktober voor de VVN enkele workshops met Italiaanse wijnen in de hoofdrol organiseren. Na ons o.a. op Piëmonte, Chianti Classico en Amarone te hebben gericht is nu het tijd om naar andere gebieden te kijken. Op verzoek van de VVN worden dat deze keer: Apulië, Basilicata en Le Marche.  Kosten:  Alle 3 avonden; Leden €100,- en niet leden €150,- losse avonden: Leden 37,50 en niet leden 50,- Voor inschrijven of meer info klik hier.

 

Met vriendelijke groet,

 

Ed Carper namens het bestuur van VVN