Reminder: bekroonde wijnen, duurzaamheid in wijn, op bezoek bij Meron, lustrumfeest en de Italïë workshops

2019-07-30

Reminder komende activiteiten:

 

01 september: Proef (GRATIS) bekroonde Nederlandse en Belgische wijnen 2019.

 

5 september: Duurzaamheid in wijn: van goede zaak naar noodzaak door Job de Swart MW.

 

12 september: Een kijkje in de keuken van Meron. 

 

21 september: Lustrumfeest!

 

va 25 september: Italië workshops Apulië, Basilicata en Le Marche.vanaf 25 september t/m 23 oktober (ook afzonderlijk).

 

 

 

 

Proef bekroonde Nederlandse en Belgische wijnen 2019

Op zondag 1 september a.s. vindt bij Bentinck (Kasteel Amerongen) de feestelijke uitreiking van de medailles en wijngaard erkenningen, gewonnen bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2019, plaats. Ook dit jaar weer worden de wijnen gekeurd in Duitsland als onderdeel van de Landespraemierung  (Weinbauamt). Na deze uitreiking is er gelegenheid de bekroonde wijnen te proeven in aanwezigheid van Nederlandse en Belgische wijnmakers, genodigden en pers.


Leden van de VVN worden van harte uitgenodigd hierbij (gratis) aanwezig te zijn. Voor inschrijven of meer info klik hier .

 

 

Duurzaamheid in wijn door Job de Swart MW

Donderdag 5 september in Arnhem: Vanwege de sterk toegenomen interesse in duurzame en biologisch(-dynamische) wijnen geeft Nederlands derde Master of Wine Job de Swart een presentatie over ‘Duurzaamheid in wijn’. Kosten: € 50,- voor leden en € 65,- niet-leden (maximaal 1 introducée per lid) Voor inschrijven of meer info klik hier.  

 

EEN KIJKJE IN DE KEUKEN VAN MERON (MERON IN PERSPECTIEF)

 

Woensdagmiddag of -ochtend 11 september:  Meron levert informatie gebaseerd op feiten voor de gehele wijnketen.Met deze feitelijke transparantie helpt Meron haar klanten om de kwaliteit van het wijnaanbod te kunnen garanderen én te monitoren.Deze onderbouwde gegevens zijn het begin van een interessante reis die kan worden gevolgd en waarmee de geselecteerde en aangekochte wijn binnen haar levenscyclus op verschillende momenten zal worden getoetst. Een boeiend en verrassend programma wat helderheid gaat geven in de vaak “ondoorzichtige” productgroep van wijn! Inschijfkosten voor leden 45 euro. Alleen voor leden: Log eerst hier in en ga dan naar activiteiten. 

UITNODIGING LUSTRUMFEEST 21 SEPTEMBER 2019

Zoals wij al een aantal malen hebben aangekondigd vieren wij op 21 september ons 45 jarig lustrum.  Dit lustrum gaan wij groots vieren met een gala-avond in het Amstel Hotel in Amsterdam! In de prachtige Spiegelzaal met uitzicht op de Amstel. Mag. Wilhelm Klinger, de scheidende Algemeen Directeur van de Oostenrijkse Weinmarketing, is onze Guest of Honor en sponsor van de wijnen die deze avond worden geschonken. De avond begint met een bruisende boottocht. Om 18:00 worden wij op de Oosterdokkade in Amsterdam tussen het Double Tree by Hilton hotel en het drijvende Chineese restaurant Sea Palace  opgehaald door twee salonboten (De Proost van Sint Jan en de Multatuli). Deze locatie is op een paar honderd meter van zowel het Centraal Station als de Oosterdokparkeergarage.
Wij maken een mooie rondvaart door Amsterdam onder het genot van een goed glas Oostenrijkse wijn en leggen rond 19 uur aan bij het Amstel Hotel. Daar zullen wij genieten van een luxe vier-gangen-diner in de Spiegelzaal met hele speciale wijnen uit Oostenrijk, twee Options Games en een tombola.
Vanaf 22.30 uur zullen we het Amstel Hotel verlaten en met dezelfde boten terugkeren naar de Oosterdokkade. Ondertussen zal er op beide boten een wijnbar met speciale wijnen uit Oostenrijk open zijn om de avond in stijl af te sluiten.
De toegang is slechts €69,- per persoon voor leden en partners/Introducées betalen €79,- Let op maximaal 1 introducee per persoon!. klik hier om in te schrijven

 

Italië workshops Apulië, Basilicata en Le Marche

Ook dit jaar mag Fred Nijhuis in september en oktober voor de VVN enkele workshops met Italiaanse wijnen in de hoofdrol organiseren. Na ons o.a. op Piëmonte, Chianti Classico en Amarone te hebben gericht is nu het tijd om naar andere gebieden te kijken. Op verzoek van de VVN worden dat deze keer: Apulië, Basilicata en Le Marche.  Kosten:  Alle 3 avonden; Leden €100,- en niet leden €150,- losse avonden: Leden 37,50 en niet leden 50,- Voor inschrijven of meer info klik hier.

 

Met vriendelijke groet,

 

Ed Carper namens het bestuur van VVN

Voor vvn leden
Log in met e-mailadres en wachtwoord om aan te melden voor activiteiten en ledengegevens te bekijken.
Uw e-mailadres
Uw wachtwoord