Wijnwandeling Groesbeek met lunch, gratis boek en fles wijn

2019-08-03

Nog Enkele plaatsen vrij voor de wijnwandeling in groesbeek op 11 augustus! Met gratis boekje "De mooiste wijnwandelingen in nederland" en een MOOIE fles nederlandSe wijn mee naar huis.

Unieke wijnwandeling met bezoek aan Wijnhoeve De Colonjes en Wijngaard De Plack onder leiding van Mariella Beukers.

 

wijnwandeling: 

Ons lid Mariella Beukers schrijft samen met Wanda Catsman het boekje “De mooiste wijnwandelingen in Nederland”.  Dit boekje komt in het najaar uit, maar nu al kunnen wij onder leiding van Mariella een van de mooiste en leukste wandeling maken.

 

Op zondag 11 augustus organiseren wij een wijnwandeling rondom het enige wijndorp dat wij in Nederland hebben:  Groesbeek. Dit dorp ligt in een prachtig heuvelachtige en bosrijke omgeving.

In de omgeving van Groesbeek zijn diverse wijnhuizen gevestigd.  Wij wandelen langs twee van deze wijnhuizen:  Wijnhoeve de Colonjes en Wijngaard De Plack.

 

De start van de wandeling is bij het Nederlands Wijnbouwcentrum. Hier is ook Wijnhoeve de Colonjes gevestigd. Onze wandeling gaat vanaf het wijnbouwcentrum eerst naar Wijnhoeve De Plack. Een wandeling van ongeveer 5 kilometer. Bij de Plack worden wij met koffie en gebak ontvangen door de eigenaren John en Virginie Grutters. Wij proeven hier drie van hun wijnen en krijgen een korte presentatie over de wijnhoeve.  

 

Vervolgens  wandelen wij door het mooie landschap naar een van de wijngaarden van de Colonjes: Wijngaard ’t Hof. Dit is een wandeling van ongeveer 4 kilometer. In de wijngaard genieten wij tussen de wijnstokken van een picknick verzorgd door het Nederlands Wijnbouwcentrum. Na de picknick is het een korte wandeling naar Wijnhoeve de Colonjes. Hier proeven wij een aantal van hun wijnen en krijgen wij een korte uitleg over de wijnbouw van dit huis. Elke deelnemer ontvang een tegoed bon voor het boekje “De mooiste wijnwandelingen in Nederland” (winkelwaarde € 16,95).

  

Waar:  Start bij het Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2, 6562 DE Groesbeek 

Wanneer: Zondag 11 augustus 2019, aanvang 10:00, einde ca. 16:15.

Kosten: € 39,50 voor (aspirant)-leden, € 49,50,- voor introducees (per lid, maximaal 1 introducé  

 

Inclusief:

·        Wijnwandeling begeleid door Mariëlla Beukers

·        Koffie met gebak bij wijngaard de Plack

·        Wijnproeven met uitleg bij de Plack

·        Picknick in de wijngaard 

·        Wijnproeven met uitleg bij Wijnhoeve de Colonjes

·       Tegoedbon voor boekje “De mooiste wijnwandelingen in Nederland” (verschijnt 11 oktober 2019)

 

Voor inschrijven of meer info klik hier. 

  

Met vriendelijke groet,

 

Ed Carper namens het bestuur van VVN

Voor vvn leden
Log in met e-mailadres en wachtwoord om aan te melden voor activiteiten en ledengegevens te bekijken.
Uw e-mailadres
Uw wachtwoord