Reminder: Gratis Torres proeverij, presentatie wijngids met proeverij en nog 2 wijnboekenacties, Grand Prix Saint Hubert

2019-10-07

 Sensationele proeverij exclusief voor VVN leden gratis met Miguel Torres wijnen uit Chilli en Spanje.

Drie wijnboekenacties: vernieuwde World Atlas of Wine, presentatie van de Wijngids met proeverij en de wijnwandelgids.

Je kun je weer opgeven voor de Grand Prix Saint Hubert.

 

 

 

Sensationele PROEVERIJ MET MIGUEL TORRES WIJNEN UIT CHILI EN SPANJE 15 OKTOBER.

 

Op dinsdagavond 15 oktober aanstaande zal in het College hotel in Amsterdam onder begeleiding van Cristían Carrasco, winemaker van Torres Chili en Cees van Casteren MW een unieke presentatie plaatsvinden van de laatste wijnontwikkelingen in Chili. Namens Torres zal ook Premium wine specialist en Torres Brand Ambassador Lucas Gailhac aanwezig zijn. 

De focus zal liggen op Torres Chili, en wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn geweest de afgelopen 10 jaar en hoe Torres hierop ingespeeld heeft, maar we benutten de gelegenheid om ook wat wijnen van Torres Spanje en Marimar aan bod te laten komen.

Deze activiteit is geheel gesponserd door Torres en daarom geheel gratis toegankelijk voor onze leden, introducee 50 euro. 

Om aan te melden klik hier.

Maar liefst drie boeken in de aanbieding voor vvn-leden:

 

 

Presentatie van de wijngids van de Masters of Wine met proeverij op 13 oktober te Amsterdam.

 

Op zondag 13 oktober a.s. zal Cees van Casteren MW trends en ontwikkelingen presenteren over de Nederlandse wijnmarkt in het segment tot 25 euro naar aanleiding van de proefsessies met Frank Smulders MW en Job de Swart MW voor De Wijngids 2020.

Naast een presentatie over trends en de achtergronden van de gids, zal Cees ook 10 van zijn favoriete wijnen laten proeven uit de Wijngids. Deelnemers krijgen een exemplaar van De Wijngids 2020 als onderdeel van de proeverij en presentatie.

Deze activiteit zal plaatshebben in het College Hotel, Roelof Hartstraat 1 in Amsterdam, waar ook alle proeverijen in juli plaatvonden. De aanvangstijd is 11.00u en de proeverij zal tussen 13.00u en 14.00u worden afgesloten. Het College Hotel biedt dan de gelegenheid om (op eigen kosten) te genieten van hun speciale tapaskaart.

Kosten: €50 (dat is inclusief een exemplaar van de Wijngids 2020 van €24,99) voor inschrijven klik hier.

 

 

 

 

 

De "8TH World Atlas of Wine" met signeersessie Jancis Robinson MW 10 oktober in het Amstelhotel.

 

Van de volledig vernieuwde achtste editie van de World Atlas of Wine zegt Andrew Jefford, Decanter: " If I owned only one wine book, it would be this one."

De achtste editie is een volledig herziene uitgave waarin alle veranderingen op wijnbouwgebied van de afgelopen tien jaar zijn meegenomen. Alle wijngebieden in de wereld staan erin en alle kaarten zijn herzien, 22 nieuwe kaarten toegevoegd, en dat heeft geleid tot een fenomenaal boekwerk van 416 pagina’s en een enorme rijkdom aan kennis. Deze editie is ook voorzien van mooiere foto’s dan ooit tevoren.

Maar weinig boeken over wijn kunnen bestempeld worden als ‘classic’ maar voor mij is dit een onvervalste klassieker waarvan er maar weinig zijn op de wereld. Ik vind het persoonlijk een onmisbaar boek, een boek dat thuishoort op de boekenplank van elke vinoloog.

Nu kan ik leden van de VVN een exclusieve aanbieding doen: verzeker je nu van de achtste editie en het boek zal 10 oktober klaarliggen in Amsterdam. Je zult dan onderdeel worden van een exclusieve wijnaudiëntie bij Jancis en zij zal persoonlijk jouw exemplaar signeren.

 

Vaste boekenprijs 8th World Atlas of Wine: €59,95
Signeersessie Jancis Robinson MW: 10 oktober 2019
Plaats: Amstel Hotel, Amsterdam
Tijd: 16.30-17:30 uur

 

 

Ben je geïnteresseerd, laat het Cees van Casteren dan weten via: info@ceesvancasteren.com

 

 

 

 

Bestel nu het boek "De mooiste wijnwandelingen in Nederland".

 

Wijnschrijfster Mariëlla Beukers en routemaakster en wandelblogster Wanda Catsman vonden elkaar in hun passie voor wijn en wandelen; samen stelden zij de wandelgids ‘De mooiste wijnwandelingen in Nederland’ samen. De gids bevat 10 wandelingen door en langs Nederlandse wijngaarden, verspreid over vier provincies: Zeeland, Limburg, Gelderland en Overijssel. Wandelaars worden door Mariëlla gewezen op druivenrassen, zuidhellingen en de lekkerste Nederlandse wijnen terwijl wijnliefhebbers door Wanda door de prachtigste wijnstreken van Nederland worden geleid. Om uiteindelijk na een mooie wandeling op een terras met een goede wijn terug te kijken op een mooie dag en plannen te maken voor de volgende wijnexpeditie.

De wandelingen gaan langs de volgende wijngaarden: De Kleine Schorre, Apostelhoeve, Hoeve Nekum, Slavante, Sint Martinus, Domein Holset, Betuws Wijndomein, Domein Hof te Dieren, wijngaard, De Colonjes, De Plack, ’t Heekenbroek, Hesselink, Wijngaard Hof van Twente en De Reestlandhoeve. 

 

Prijs: € 16,95; tot 11 oktober in de voorverkoop bij de uitgever te bestellen voor € 10,- excl. verzendkosten. 

 

Zie hier voor meer informatie en bestellen

 

 

 

GRAND PRIX SAINT-HUBERT IN VERNIEUWDE OPZET 24 november 2019 HOTEL NH COLLECTION AMSTERDAM BARBIZON PALACE.

Bij de Grand Prix Saint-Hubert dienen tien rode wijnen te worden gedetermineerd. De belangrijkste opdracht bestaat uit het bepalen van hun samenstelling en origine, dit laatste gebaseerd op een keuze uit telkens vijf herkomstgebieden. Additionele punten zijn te scoren door het benoemen van de juiste appellatie, het oogstjaar en de producent. De organisatie is in handen van The Wine & Food Association, m.m.v. de Verenigde Vinologen Nederland.

Kennis en kunde zijn een vereiste, maar minstens zo belangrijk zijn enthousiasme, plezier met wederzijds respect en begrip (voor zowel goede als ‘minder goede’ antwoorden) en daarmee een goede samenwerking binnen het team. Ook dit jaar kijken we weer uit naar de deelname van particuliere en professionele liefhebbers, waaronder vinologen, sommeliers, importeurs, detailhandelaren, bloggers en alle andere die deze uitdaging graag aangaan.

 

Deelnemen

Zowel professionals als particuliere wijnliefhebbers kunnen zich individueel of per team van 2 of 3 personen inschrijven. Inschrijven is mogelijk tot maandag 11 november, maar wacht niet te lang, want het aantal deelnemers is beperkt! De deelnamekosten bedragen 30 euro per persoon.

 

Graag willen wij een paar VVN teams formeren om deel te nemen aan de GPSH. Wil je deel uit maken van een VVN teams meld je dan aan bij

Ruud Winkels.


Eigen aanmeldingen graag voor 11 november 2019 naar k.vanlissum@thewinesite.nl

  

Met vriendelijke groet namens het bestuur,

 

    Ed Carper

 

 

 

Voor vvn leden
Log in met e-mailadres en wachtwoord om aan te melden voor activiteiten en ledengegevens te bekijken.
Uw e-mailadres
Uw wachtwoord