Schenkers gezocht bij (voorronde) rand Prix Saint-Hubert 24 november

2019-11-05

Beste leden,

 

Wij zijn nog op zoek naar twee schenkers tijdens de voorronde van Grand Prix Saint-Hubert 24 november in hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace St. Olofskapel Prins Hendrikkade 59-72 1012 AD Amsterdam

Programa:

 

08:00 uur aanwezig en inschenken van de wijnen voor de wedstrijd.

10.00 uur – aanvang Grand Prix Saint-Hubert
12.00 uur – afsluiting Grand Prix
13.00-14:30 uur – masterclass wijnen uit Centraal/Zuidoost-Europa (Hongarije, Kroätië, Slovenië, e.a.)
Aansluitend – bekendmaking uitslag en huldiging winnaars Prix (de twee beste teams gaan naar de finale op 13 januari tijdens de Horecava)

 

15:30 uur einde doorlopende proeverij.

 

Dus vanaf 10:00 uur ben je vrij om de wijnen te gaan proeven, je krijgt een lunch aangeboden van de VVN en je hebt gratis toegang tot de nieuwjaarsbijeenkomst. Tevens worden de reiskosten worden vergoed.

je kunt je opgeven bij Hans Schers mail naar : ec@vinologen.net

 

 

 

Bij de Grand Prix Saint-Hubert dienen tien rode wijnen te worden gedetermineerd. De belangrijkste opdracht bestaat uit het bepalen van hun samenstelling en origine, dit laatste gebaseerd op een keuze uit telkens vijf herkomstgebieden. Additionele punten zijn te scoren door het benoemen van de juiste appellatie, het oogstjaar en de producent. De organisatie is in handen van The Wine & Food Association, m.m.v. de Verenigde Vinologen Nederland.

 

Thema
Elk jaar kiest de organisatie voor een bepaald thema, waarbij typiciteit en herkenbaarheid altijd centraal staan. Regelmatig is er plaats voor minder bekende druivenrassen als de aglianico, bonarda, cornalin, gaglioppo, lledoner pelut, monastrell, piedirosso, touriga nacional of xinomavro, maar meestal is de selectie samengesteld uit wijnen van bekende, herkenbare appellaties en druivenrassen.

 

 

 

Bij de vorige editie was de selectie gebaseerd op finalisten van het Proefschrift Wijnconcours, wat resulteerde in vele zeer hoge scores. Welke bron van inspiratie voor dit jaar is gekozen, blijft (uiteraard) nog even een verrassing. Wel staat vast dat de wijnen allemaal kenmerkend zijn voor hun cépage en terroir en dat extreme exoten niet aanwezig zullen zijn. De Grand Prix Saint-Hubert heeft immers een sportief karakter, waarbij zeer goede scores elk jaar weer aantonen dat winnen weliswaar lastig is, maar alles behalve onmogelijk.

 

Voor liefhebbers en professionals
Sinds de allereerste editie, in 1982 in Enkhuizen, zijn talloze coryfeeën uit de horeca, wijnhandel en journalistiek deze ultieme uitdaging aangegaan. Maar ook vele onbekende proeftalenten bewezen een plaats in de spotlights te verdienen.

 

Het plezier van samen proeven

 

 

 

Kennis en kunde zijn een vereiste, maar minstens zo belangrijk zijn enthousiasme, plezier met wederzijds respect en begrip (voor zowel goede als ‘minder goede’ antwoorden) en daarmee een goede samenwerking binnen het team. Ook dit jaar kijken we weer uit naar de deelname van particuliere en professionele liefhebbers, waaronder vinologen, sommeliers, importeurs, detailhandelaren, bloggers en alle andere die deze uitdaging graag aangaan.

 

Deelnemen

 

 

 

Zowel professionals als particuliere wijnliefhebbers kunnen zich individueel of per team van 2 of 3 personen inschrijven. Inschrijven is mogelijk tot maandag 11 november, zie activiteiten op de website

 

Met vriendelijke groet namens de activiteiten commissie.

 

Ed Carper