Nieuwsbrief december

2019-12-12

Nieuwsbrief december met:

- Kerst- en Nieuwjaarswens van onze voorzitter.

- Nieuwjaarsbijeenkomst.

- Reisverslag Arjen van Sluijs naar Chateau Lafite Rothschild.

- Reisverslag wijnstudiereis naar de Rhône.

- Finalisten Vinoloog van het jaar 2020 bekend.

- Winemasters.tv.

- Vooruitblik activiteiten 2020. 

Kerst- en Nieuwjaarswens van onze Voorzitter

Beste leden van de VVN,

 

Als de feestdagen in zicht komen, word ik altijd wat conservatiever wat mijn wijnkeuze betreft en grijp ik terug op de klassiekers. Of dat u ook overkomt, weet ik niet maar in ieder geval is het een tijd in het jaar om onder het genot van een mooie wijn even terug te kijken naar ons voorbije lustrumjaar en vooruit te blikken naar 2020.

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van 19 januari in Utrecht, en ik hoop heel veel leden daar te ontmoeten, zullen we dat terug- en vooruitblikken gezamenlijk doen, maar voor nu wens ik iedereen alvast hele fijne en vineuze feestdagen toe en een in alle opzichten voorspoedig 2020!

En nogmaals, behouden terugkomst in verenigingsverband op zondag 19 januari in Utrecht.

Namens het voltallige bestuur, ere- en commissieleden en alle vrijwilligers: op jullie aller gezondheid! 

 

Cees van Casteren MW

Voorzitter

Nieuwjaarsbijkomst

Er zijn nog maar enkele plaatsten beschikbaar voor de nieuwjaarsbijeenkomst. Klik hier voor meer info en aan te melden.

 

Reisverslag Arjen van Sluijs naar Chateau Lafite Rothschild

Arjen van Sluijs was Vinoloog van het jaar 2019. Zijn prijs was een trip naar Chateau Lafite Rothschild.

Lees hier het verslag wat hij daarvan heeft gemaakt.

 

Reisverslag wijnstudiereis naar de Rhône

Afgelopen augustus/september is de VVN op wijnstudiereis geweest naar de Rhône, lees hier het verslag.

Finalisten Vinoloog van het jaar 2020 bekend

Na 4 voorronden waaraan in totaal bijna 100 vinologen hebben deelgenomen hadden 23 vinologen zich geplaatst voor de halve finale die woensdag 20 november heeft plaats gevonden in Maarn. De finalisten zijn nu bekend en de finale is maandag 23 maart 2020 op het Mediapark in Hilversum tijdens de grote jaarlijkse wijnproeverij van de Monnik wijnen: de Monnik Wine Experience.

De volgende 10 vinologen zich geplaatst voor de finale:

 

Stefan Boer
Ed Carper
Louis Hennekens
Alessandro Matrone
Hans Meijs
Angelique Meulendijks

Jeroen Mulder
John Nederstigt
Arjen van Sluijs 
Juliette Zandbergen

 

De finale wordt maandag 23 maart 2020 op het Mediapark in Hilversum tijdens de grote jaarlijkse wijnproeverij van de Monnik wijnen: de Monnik Wine Experience. 

Winemasters.tv<

Tip voor de kerst: Je kunt je  abonneren (voor $39,99) voor een vol jaar op winemasters.tv. Dit engelstalige kanaal wordt verzorgd door een Fries, Klaas de Jong, die ontzettend mooie documentaires maakt. Er staan nu al 3 seizoenen online die je voor het tarief van slechts 1 jaar allemaal kunt bekijken. Sterker nog, er komen binnenkort nog een paar delen online die ook zijn inbegrepen. Het is een kijkje achter de schermen van bekende en minder bekende huizen met deskundig commentaar en prachtige beelden. Educatief ook. Een echte aanrader. Het eerste seizoen was Frankrijk, vervolgens Italië en het derde deel Spanje.

Vooruitblik 2020

Voordat we onze nieuwjaarsreceptie hebben, staan we nog eerst met een stand op Wine Professional tijdens de Horecava. De wijnreis naar Toscane in juni was al snel volgeboekt, maar de wijnreizencommisie is al weer bezig om nieuwe wijnreizen te plannen. Ook zullen er weer Masterclasses worden ingepland met Fred Nijhuis. Het streven is om drie wijnstudiereizen per jaar te plannen. Er zijn nu plannen voor Bordeaux en Griekenland. In februari en maart zullen masterclasses worden gegeven over Zuid-Amerka door Cees van Casteren. Nadere informatie volgt snel. Een Masterclass Champagne met Anja Vonhof zit in de planning. Een sessie proeven als een pro door Cees van Casteren. Natuurlijk weer de exementraningen voor het proeven. Een wijnweekeinde op een nog nader te bepalen locatie. Uiteraard is er weer de verkiezing van de aspergewijn en dit keer alleen Nederlande wijnen. En nog vele andere masterclasses zoals Bordeaux en misschien ook wel Belgische wijnen. Nieuw is de bijeenkomst voor onze nieuwe leden op 16 februari. Kortom het wordt weer een mooi VVN-jaar.

 

Met vriendelijke groet namens het bestuur,

 

    Ed Carper    

 

Voor vvn leden
Log in met e-mailadres en wachtwoord om aan te melden voor activiteiten en ledengegevens te bekijken.
Uw e-mailadres
Uw wachtwoord