Algemeen

Proef bekroonde Nederlandse en Belgische wijnen

02 september 2018

Aanmelden
12 deelnemers

Kom je mee proeven van de topwijnen van de Lage Landen? Gratis voor VVN-leden en aangemelde gasten.

 

Op zondag 2 september a.s. vindt bij Bentinck (Kasteel Amerongen) de feestelijke uitreiking van de medailles en wijngaard erkenningen,  gewonnen bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2018, plaats. Ook dit jaar weer worden de wijnen gekeurd in Duitsland als onderdeel van de Landespraemierung  (Weinbauamt). Na deze uitreiking is er gelegenheid de bekroonde wijnen te proeven in aanwezigheid van Nederlandse en Belgische wijnmakers, genodigden en pers.

Leden van de VVN worden van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. 

Locatie:
KASTEEL AMERONGEN
Aanvang:
13.30 uur
Einde:
18.00 uur (daarna wijn-diner)

Culinair wijn-spijsweekend in Zeeland

29 september 2018

Aanmelden
4 deelnemers

Het wijnweekend wordt een traditie bij de VVN. Vorig jaar bezochten wij Zuid-Limburg. Dit jaar gaan wij naar het prachtige Zeeland, om preciezer te zijn, naar Schouwen-Duiveland. Het weekend staat in het teken van wijn-spijs.

Locatie:
Zierikzee en omgeving
Aanvang:
Zaterdag 29/9 12 uur
Einde:
Zondag 30/9 14.30 uur

Kennisuitwisseling

Wegens succes herhaald: Complexiteit in wijn - bekeken van wijngaard tot wijn (3)

02 oktober 2018

Aanmelden
9 deelnemers

Complexiteit. Het is een woord dat immer geassocieerd wordt met hoge kwaliteitswijn. De beste wijnen ter wereld zijn niet eendimensionaal of recht-door-zee, maar zijn genuanceerd, rijk aan facetten, laten zich niet in een paar woorden vatten. En ze ontwikkelen zich positief met flesrijping en blijven fascineren gedurende hun tijd in het glas; kortom, ze zijn complex.

Locatie:
De Twee Marken, Maarn
Aanvang:
10.00 uur
Einde:
16.00 uur

Prachtig wijnmakers diner met Niels Verburg van Luddite

23 oktober 2018

Aanmelden
13 deelnemers

In samenwerking met Udo Göebel van WineMatters organiseren wij op dinsdagavond 23 oktober een prachtig wijnmakers diner met Niels Verburg van Luddite.

 

Locatie:
Steakhouse Terroir, Leiden
Aanvang:
19 uur
Einde:
22,30 uur

Cursussen

Examentraining 2018 - 2 Vinologen in opleiding

20 augustus 2018

Aanmelden
26 deelnemers
Op maandag 20 augustus 2018 organiseert de Verenigde Vinologen Nederland wederom een examentraining voor vinologen in opleiding om hen voor te bereiden op het proeftechnisch examen. 


Locatie:
De Twee Marken in Maarn
Aanvang:
19.30 uur
Einde:
22.30 uur

Wijnreizen

“Once in a life time” 10 daagse studiereis naar Oregon, Washington State (VS) en Canada (VOL)

28 augustus 2018

Aanmelden
18 deelnemers

“Once in a life time” 10 daagse studiereis naar Oregon, Washington State (VS) en Canada onder leiding van Cees van Casteren MW.

Aanvang:
Dinsdag 28 augustus
Einde:
Donderdag 6 september

VINOLOGEN STUDIEREIS PUGLIA (max. aantal deelnemers al overschreden)

27 oktober 2018

Aanmelden
17 deelnemers
In Puglia voel je pas echt de ziel van Italië, althans dat beweren de ‘Pugliesi’ zelf. Daar valt veel voor te zegen. Toch is Puglia als wijngebied nog steeds vrij onbekend. Wil je zelf ontdekken hoe mooi de wijnen uit Puglia zijn? Ga dan mee op deze 4 daagse VVN Puglia reis.

 

Locatie:
Puglia - Italie
Aanvang:
27 oktober 2018
Einde:
30 oktober 2018

Externe activiteiten

De onderstaande activiteiten worden niet door de VVN georganiseerd, maar zijn wel interessant voor onze leden. Disclaimer: De Verenigde Vinologen Nederland (VVN) biedt aan haar leden, en in sommige gevallen aan derden, de mogelijkheid aan activiteiten die leden of derden organiseren, onder de aandacht te brengen van leden van de VVN. De VVN heeft echter geen enkele betrokkenheid bij de organisatie van deze activiteiten en aanvaard dan ook geen enkele aansprakelijkheid hiervoor.

Diverse workshops Italië vanaf 4 september t/m 11 december

04 september 2018

Voor de tweede helft van 2018 staan weer de nodige workshops gepland georganiseerd door Fred Nijhuis.

Naast een herhaling van de workshop nebbiolo ook een drietal nieuwe; Italiaans mousserend, Zuid-Italië en montepulciano versus Montepulciano.

Locatie:
Diverse lokaties
Aanvang:
19.30 uur
Einde:
20.00 uur

Wijnreis Zuid-Afrika met Udo Göebel

11 september 2018

Bij deze reis ligt de nadruk op het bezoeken van wineries en eten en drinken op hoog niveau, in combinatie met meerdere nachten in sfeervolle accommodaties. Een mix van cultuur en natuur, wijn en lekker eten. Bij deze wijnreis staat het genieten centraal maar zijn er ook veel wijnactiviteiten

Locatie:
11 september 2018

8-DAAGSE CULINAIRE WIJNREIS BERGERAC 2018

23 september 2018

Jolande Vos en Petri Houweling (Foodies on Winetravel) organiseren in het najaar van 2018 een zeer luxueuze culinaire wijnreis naar de Bergerac.

Aanvang:
23 september
Einde:
30 september

WIJNREIS ZUID-AFRKA

28 oktober 2018

“Namukelekile” of: “welkom in het wijnland van Zuid-Afrika”. Iedereen die er al eens is geweest zal het met ons eens zijn, Zuid-Afrika is absoluut het paradijs voor wijnliefhebbers! Stellenbosch, Paarl en de Franschhoekvallei vormen het hart van de Kaapse wijnstreek, zo’n 50 km ten oosten van Kaapstad. 

Aanvang:
zondag 28 oktober
Einde:
zaterdag 3 november

Masterclass Georgische wijnen

22 november 2018

Masterclass: Proef Georgië! (wegens succes opnieuw in herhaling)

Het Wijninstituut verzorgt op donderdag 22 november samen met wijndocent en Georgische wijnen liefhebber Rien van der Meulen WA, de unieke workshop "Proef Georgië!", in de Georgische ambassade in Den Haag. (Opm.: 27 september is reeds volgeboekt)

Locatie:
Ambassade Georgië, Den Haag
Aanvang:
19.30
Einde:
22.30