Laatste nieuws Verenigde Vinologen Nederland

Verslag Arjen van Sluijs Chateau Lafite Rothschild, verslag wijnstudiereis naar de Rhône en Winemasters.tv

Arjen van Sluijs was Vinoloog van het jaar 2019. Zijn prijs was een trip naar Chateau Lafite Rothschild.

Lees hier het verslag wat hij daarvan heeft gemaakt.

Afgelopen augustus/september is de VVN op wijnstudiereis geweest naar de Rhône, lees hier het verslag.

 

Onze voorzitter adviseert om je te abonneren (voor $39,99) voor een vol jaar op winemasters.tv. Dit engelstalige kanaal wordt verzorgd door een Fries, Klaas de Jong, die ontzettend mooie documentaires maakt. Er staan nu al 3 seizoenen online die je voor het tarief van slechts 1 jaar allemaal kunt bekijken. Sterker nog, er komen binnenkort nog een paar delen online die ook zijn inbegrepen. Het is een kijkje achter de schermen van bekende en minder bekende huizen met deskundig commentaar en prachtige beelden. Educatief ook. Een echte aanrader. Eerste seizoen was Frankrijk, vervolgens Italië en het derde deel Spanje.

 

 

Lees meer

Finalisten Vinoloog van het Jaar 2020 bekend.

 

Na 4 voorronden waaraan in totaal bijna 100 vinologen hebben deelgenomen hadden 23 vinologen zich geplaatst voor de halve finale die woensdag 20 november heeft plaats gevonden in Maarn. De finalisten zijn nu bekend en de finale is maandag 23 maart 2020 op het Mediapark in Hilversum tijdens de grote jaarlijkse wijnproeverij van de Monnik wijnen: de Monnik Wine Experience.

Lees meer

Heb jij ook passie voor wijn?

Onder de titel 'Heb jij ook passie voor wijn' hebben we een korte folder gemaakt voor diverse wervings- en informatie activiteiten. We dagen de lezer(es) uit zijn/haar wijnkennis en proefvermogen op peil te houden door lid te worden van de Verenigde Vinologen Nederland.  

Lees meer
Bekijk meer nieuws

Netwerk van wijnkenners: Verenigde Vinologen Nederland

De Verenigde Vinologen Nederland is een netwerk van zo’n 500 vinologen die in 2019 vijfenveertig jaar bestond. Lidmaatschap van de VVN biedt vinologen een platform voor verdieping, netwerkmogelijkheid en niet te vergeten gezelligheid. De vereniging organiseert jaarlijks scholingsactiviteiten, wijnreizen, proeverijen en de wedstrijd ‘Vinoloog van het Jaar. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan! Je bent van harte welkom!.

 

Cees van Casteren MW

Voorzitter VVN