Nieuws

Actuele zaken

2020-01-07

- Mededeling vanuit het bestuur: Door persoonlijke omstandigheden heeft Hans Schers -tijdelijk- tot nadere orde zijn werkzaamheden in het bestuur en de activiteiten/educatie commissie neergelegd.

- Aspergewijnverkiezing kan dit jaar geen doorgang vinden 

Deze maand heeft de spil van de aspergewijnverkiezing Hans Schers het bestuur van de VVN op de hoogte gesteld dat hij door een verandering in zijn persoonlijke omstandigheden niet in staat is om de aspergewijnverkiezing 2020 te organiseren. Als gevolg hiervan heeft het bestuur nader onderzocht of er een vervanger/vervangster gevonden kan worden die de trekkersrol op zich kan of wil nemen. Ondanks verwoede pogingen is het helaas niet gelukt om op korte termijn een nieuwe spil te vinden. Wij betreuren dit ten zeerste, maar zullen alles in het werk stellen om volgend jaar 2021 de aspergewijnverkiezing wel doorgang te laten vinden, mogelijk in een nieuwe opzet.

- 1 maart 2020: Zondag 1 maart is de Algemene ledenvergadering om 13:30 u (inloop 13:00u) in Hotel Mitland te Utrecht.  Log in en meld je aan.

- 1 maart 2020: 11:00 uur voorafgaand aan de ALV was er een bijeenkomst gepland speciaal voor nieuwe leden: Echter we hadden ons niet gerealiseerd dat er 2 maart examens zijn. Daarom heeft het bestuur besloten deze bijeenkomst te verplaatsen. Later meer.

- 24 januari j.l. hebben twee bestuursleden het symposium van het KVNW bezocht lees hier het persbericht. Conclusie: het mediterrane dieet met fruit, olijfolie,  elke dag een glas rode wijn bij het eten in combinatie met een gezonde levenstijl word je oud mee.  

- Ook dit jaar organiseert de Verenigde Vinologen Nederland (VVN) de wedstrijd Vinoloog van het Jaar. Vanwege de toenemende belangstelling organiseren wij dit jaar geen 4 maar 5 voorronden, waarvan 2 in Maarn 21-4 en 9-7, 1 in Breda 11-5, 1 in Arnhem 24-3 en 1 in Nootdorp 24-6. Ga naar de activiteitenpagina om je aan te melden 

- 13 februari 2020 , 5 en 19 maart: masterclasses Zuid Amerika door Cees van Casteren, schrijf je hier in.

Lees meer
Schenkers gezocht voor masterclasses, proeverijen enz.

Schenkers gezocht voor masterclasses, proeverijen enz.

2020-01-01

Voor de nieuw op te richten pool van (wijn)schenkers zoekt de Verenigde Vinologen Nederland vrijwilligers die af en toe zin hebben om ons te helpen tijdens de verschillende activiteiten die de VVN organiseert, zoals masterclasses, vinoloog van het jaar, lezingen en proeverijen.

Lees meer
Finalisten Vinoloog van het Jaar 2020 bekend.

Finalisten Vinoloog van het Jaar 2020 bekend.

2019-11-23

 

Na 4 voorronden waaraan in totaal bijna 100 vinologen hebben deelgenomen hadden 23 vinologen zich geplaatst voor de halve finale die woensdag 20 november heeft plaats gevonden in Maarn. De finalisten zijn nu bekend en de finale is maandag 23 maart 2020 op het Mediapark in Hilversum tijdens de grote jaarlijkse wijnproeverij van de Monnik wijnen: de Monnik Wine Experience.

Lees meer

Heb jij ook passie voor wijn?

2016-01-09

Onder de titel 'Heb jij ook passie voor wijn' hebben we een korte folder gemaakt voor diverse wervings- en informatie activiteiten. We dagen de lezer(es) uit zijn/haar wijnkennis en proefvermogen op peil te houden door lid te worden van de Verenigde Vinologen Nederland.  

Lees meer